19
Mayıs
2024
Pazar
DÖRTYOL - HATAY

Zimmetçi memurlar tutuklandı

Hatay'ın Dörtyol Kaymakamlığı'nda görevli 2 memur, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan (SYDV) muhtaçlara verilmesi gereken parayı zimmetlerine geçirdikleri iddiasıyla tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, yaklaşık 10 gün önce bir vatandaşın Cumhuriyet Savcılığı'na yazdığı ihbar mektubu üzerine başlatılan soruşturma kapsamında, Dörtyol Kaymakamlığı Sekreteri M.K. (30) ve özel kalem memuru A.A. (40), SYDV tarafından muhtaçlara verilmek üzere ayrılan kaynakların bir bölümünü hak edenlere ulaştırmayarak zimmetlerine geçirdikleri iddiasıyla gözaltına alındı.

Cumhuriyet Savcılığı'nda ifadeleri alınarak nöbetçi mahkemeye sevk edilen 2 memur, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Kaymakam Hayri Sandıkçı, olayın üzüntü verici olduğunu, olayla ilgili Vakıf Müdürü ve bir banka memurunun da tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldıklarını ve idari soruşturmanın devam etmesi için müfettiş istediğini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Mart 2009 Perşembe 17:25:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet dertli IP: 78.163.6.xxx Tarih : 31.03.2009 18:27:06

Bunu yapanların Allah korkusu yok galiba olsa yapmazlardı bu pisliği Allah ne bu dünyada nede öteki tarafta razı olurmu kulhakkı ile gelme demiyormu eyyyyyyyyyy akıllı insanım