18
Mayıs
2024
Cumartesi
HASSA - HATAY

Şehit bekçi göz yaşları içinde toprağa verildi

Hassa'da teröristlerin İlçe Emniyet Amirliği binasına yönelik gerçekleştirdiği silahlı saldırıda şehit düşen bekçi Veli Ceylan’ın cenazesi tekbirler eşliğinde ve gözyaşları arasında toprağa verildi.

Emniyet Amirliği’nde dış koruma görevlisi bekçi Veli Ceylan’ın (41) cenazesi, Hassa Devlet Hastanesi morgundan alınarak Emniyet Amirliği binası önüne getirildi. Burada düzenlenen cenaze törenine Hatay Valisi Abdulkadir Sarı, İl Jandarma Komutanı Albay Nuh Ata Abadan, Emniyet Müdürü Cafer Şahin, Kilis Valisi Aslan Kütük ve Kilis İl Jandarma Komutanı Albay Fatih Taşkıran ile birlikte yüzlerce vatandaş katıldı.

Tekbir getirilip, duygusal anların yaşandığı törende konuşan Hatay Valisi Abdulkadir Sarı, terörün dün olduğu gibi bugün de ülkenin bekasını hedef aldığını belirterek, "Onların bir tek hedefi vardır, bu ülke bölünsün, bu bayrak insin, ülkede ezan sussun. Daha önce de geçmişte tüm emperyalist güçler, tüm modern silahlarıyla saldırdılar ama bu millet, yek vücut olup onlara gerekli dersi vermesini bildi" dedi.

Yaklaşık 20 yıla yakın bir süredir yine bu ülkeyi bölmek istendiğini belirten Sarı, şöyle devam etti:

"Fırsat buldukça vur-kaç taktiği ile haince saldırı yaparak, korumasız insanları ya da en az korumanın olduğu yerlerde insanlarımızı şehit etme yoluna gidiyorlar. Özellikle güvenlik güçleri bunların üstesinden gelmeye başladıkça, can havliyle daha da saldırıyorlar. Amaçları bizleri yıldırmak. Amaçları sıcak çatışmaya girmek değil. Sıcak çatışmadan kaçmayı tercih ediyorlar. Doğal taktikleri budur. Ama inanıyorum ki bunlar; kendi taktikleri ile hak ettikleri cezayı alacaktır."

Hatay Emniyet Müdürü Cafer Şahin de, konuşmasında, "Vatanın bölünmez bütünlüğünü korunmasında, bugüne kadar yüzlerce şehit veren teşkilatımızda bekleyen binlerce ’Veliler’ vardır. Vatanın parçalanmasına yönelik faaliyetlere karşı, terör örgütü kendi döktüğü kanında boğulacaktır. Aziz şehidimiz ben ve silah arkadaşlarımız ant içtik, senin kanın yerde kalmayacaktır" diye konuştu.

Törende Veli Ceylan’ın yakınları gözyaşlarına boğulurken, törende bulunan kalabalık tekbir getirip terör örgütü aleyhine sloganlar attı. Veli Ceylan’ın eşi Seliha Ceylan kızı Sena, oğlu Batuhan, Okan ve Enes gözyaşlarına boğuldu.

Daha sonra Ceylan’ın cenazesi polisler tarafından omuzlarda taşınarak Ulu Cami’ye götürüldü. Bu sırada, kalabalık yine tekbirler getirip "Zana’yı affedenler utansın", "Kahrolsun PKK" şeklinde sloganlar attı. Burada kılınan cenaze namazından sonra Ceylan’ın cenazesi Hassa Şehitlik Mezarlığı’nda gözyaşları arasında toprağa verildi. Defin işlemi sırasında Ceylan’ın bir yakını fenalık geçirdi.

Öte yandan, Hatay Emniyet Müdürü Cafer Şahin, gözyaşları arasında Veli Ceylan’ın eşine Türk barağı hediye etti.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2004 Çarşamba 16:41:03
Güncelleme :25 Mayıs 2005 Çarşamba 14:24:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
bestami ceylan IP: 78.165.245.xxx Tarih : 1.06.2008 13:06:33

slm ben veli ceylan'ın yeğeniyim bende çok üzüldüm birde amcamın resmini gösterseniz sevinirim size güveniyorum amcamın kanını yerde bırakmayacaksınız?