30
Nisan
2024
Salı
ISPARTA

4 yıldır evi sokaklar

KENDİSİNE UZANACAK YARDIM ELİ BEKLİYOR

Isparta’nın Yenişarbademli İlçesi 12 yaşında anne ve babasını kanserden kaybeden, çocukluğu yetiştirme yurtlarında geçen, yurt kontenjanından bir okulda hizmetli olarak göreve başlayan ancak bir tartışma sonucu işten çıkarılan 29 yaşındaki genç, 4 yıldır sokaklarda yaşıyor.

İş bulmak için çalmadık kapı bırakmayan ancak 4 yıldır bir işe giremeyen 29 yaşındaki Sertan Boz, kendisine uzanacak bir yardım eli bekliyor. Boz, 12 yaşında iken anne ve babasını kanserden kaybettiğini söyleyerek, “Onların ölümünden sonra tüm yaşamım değişti. Yetiştirme yurdunda büyüdüm. Asker dönüşü, yurt kadrosundan bir ilköğretim okulunda hizmetli olarak göreve başladım ama bir tartışma sonucu işimden oldum. Sonra da iş bulamadım. Kışın otogarda, yazın da parklarda yatıyorum. Esnafın yardımları ile yaşıyorum. Tek isteğim bir iş bulmak” dedi.

Hayatta kalmak için büyük bir mücadele içinde olduğunu anlatan Sertan Boz, “Tekrar sınava girip başarılı olabilirsem işime geri dönme imkanım var. Bunun için yetkililerden yardım bekliyorum. Hiç olmazsa sürekli kalabileceğim bir yer temin edilirse çok sevinirim. Bana geçmişte elini uzatan Devletten bir kez daha aynı eli uzatmasını talep ediyorum” şeklinde konuştu.

KENDİSİNE UZANACAK YARDIM ELİ BEKLİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 27 Mart 2010 Cumartesi 13:41:02
Güncelleme :27 Mart 2010 Cumartesi 18:54:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?