30
Nisan
2024
Salı
ISPARTA

ABT'nin turnesi sürüyor

‘VATAN KURTARAN ŞABAN’ OYUNU ISPARTA’DA

Antalya Büyükşehir Belediye Tiyatrosu (ABT) Ankara ve Adana’nın ardından sezonun üçüncü turnesini Isparta’da gerçekleştirdi.

Isparta-Burdur Tabip Odası tarafından 14 Mart Tıp Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Isparta’ya davet edilen ABT, ‘Vatan Kurtaran Şaban’ adlı oyunu ile tiyatro severlerin karşısına çıktı. Isparta Belediyesi Kültür Merkezi’nde sahnelenen oyuna, Isparta ve Burdur’dan davet edilen yaklaşık 550 izleyici katıldı.

Tapu Kadastro Müdürlüğü’nden Kültür ve Sanat Müsteşarlığı’na atanan Şaban Bey’in bu alanda yaptığı traji komik uygulamaların hicivli bir dille anlatıldığı oyun, ilk turnesinde izleyicilerden büyük alkış aldı. Oyunun bitiminde Isparta-Burdur Tabip Odası Başkanı Uzman Doktor Metin Aydın sahneye çıkarak, bütün oyuncuları tek tek kutladı, ardından çiçek sundu.

ABT’nin çalışmalarını büyük bir beğeni ile takip ettiklerini belirten Metin Aydın “Etkinliklerimiz çerçevesinde Isparta’ya birçok oyun getirdik. Ama ABT’nin sergilediği Vatan Kurtaran Şaban kadar izleyici ile buluşanı olmamıştı. Günümüzde hekimler olarak sağlıkta dönüşüm uygulamalarını konuşuyoruz. Vatan Kurtaran Şaban da sağlıkta dönüşüm uygulaması ile inanılmaz örtüşüyor. ABT’nin diğer oyunlarını da en kısa zamanda Isparta’da görme arzusu içindeyiz” diye konuştu.

Antalya Büyükşehir Belediye Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Müfit Kayacan, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın’ın selamını ileterek “Ispartalı tiyatro severlerin beğenisi bizleri son derece mutlu etti” dedi.

‘VATAN KURTARAN ŞABAN’ OYUNU ISPARTA’DA
İHA
Yayın Tarihi : 15 Mart 2010 Pazartesi 15:06:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?