30
Nisan
2024
Salı
ISPARTA

Aramalara rüzgar engeli

ARAMALARA RÜZGAR ENGELİ

Eğirdir Gölü'nde kaybolan ve geçen cumartesi gününden bu yana haber alınamayan üç genci arama çalışmalarına şiddetli rüzgar nedeniyle ara verildi.

İl Afet ve Acil Durum Müdürü Muhammed Arabacı, 23 kilometre hızla esen rüzgarda, ekiplerin kullandıkları botların su yüzeyinde durmasının mümkün olmadığını söyledi.

Isparta'nın Atabey İlçesi İslamköy beldesindeki Süleyman Demirel Demokrasi Müzesi'nde bilgi işlem sorumlusu olarak çalışan Sever Özkan ile aynı müzede hizmetli olarak çalışan Ümit Gökdere ve Bilal Duran geçen cumartesi günü Eğirdir Gölü'ndeki Bedre Koyu'na gelmiş, daha sonra kıyıya çekilen deniz bisikletini suya indirerek göle açılmışlardı. Gençlerden bir daha haber alınamamıştı. Kayıp gençlerin bulunması için tüm ekipler seferber olurken, aramaların dördüncü gününe iklim şartları engel oldu. İlçede 23 kilometre hızla esen şiddetli rüzgar nedeniyle gölde arama çalışmalarına ara verildi.

ANKARA EKİBİ DE KATILDI

İl Afet ve Acil Durum Müdürü Muhammed Arabacı, önceki gün akşam saatlerinde Ankara Jandarma Komutanlığı'na bağlı arama kurtarma ekibinin Eğirdir'e gelerek arama çalışmalarına başladığını söyledi. 15 kişilik Ankara Jandarması arama kurtarma ekibinin gölde gençlerin bulunması için çalışmalara başladığını anlatan Arabacı, "Isparta ve Afyonkahisar'dan toplam 17 dalgıç su altında belirli aralıklarla arama çalışması yapıyor" dedi.

BOTLA SU YÜZÜNDE DURULAMIYOR

Şiddetli rüzgar nedeniyle gölde arama çalışmalarına bir süre ara verildiğini belirten Arabacı, sözlerine şöyle devam etti: "23 kilometre hızda esen şiddetli rüzgar nedeniyle arama çalışmalarına mecburen ara verdik. Rüzgar nedeniyle gölde görüş mesafesi neredeyse sıfır. SONAR cihazıyla bot üzerinde de arama yapılamıyor. Çünkü botun su yüzeyinde durması mümkün değil." Buna rağmen göl kenarında arama çalışmalarının sürdüğünü belirten İl Afet ve Acil Durum Müdürü Muhammed Arabacı, sözlerini şöyle tamamladı:

"Gölün her noktasında arama yapılıyor. Deniz bisikletinin kıyıya vuracağı düşüncesiyle kıyılara bakılıyor. Deniz bisikleti bulunamadı. En ufak bir ibarede bile ekiplerimiz ibarenin bulunduğu noktalarda yoğunlaşıyor. Gerek kıyıda, gerek gölde arama çalışmalarımız sürecek."

ARAMALARA RÜZGAR ENGELİ
İHA
Yayın Tarihi : 16 Mart 2010 Salı 16:37:04
Güncelleme :16 Mart 2010 Salı 17:33:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?