30
Nisan
2024
Salı
ISPARTA

'Artık bu ülkede herkes eşit'

BAKAN ÇELİK, ROMAN VATANDAŞLARA SESLENDİ

Roman vatandaşlara seslenen Devlet Bakanı Faruk Çelik, "Artık bu memlekette 73 milyon insan eşittir. Ayrımcılık ortadan kalkıyor" dedi.

Devlet Bakanı Faruk Çelik, 'Türkiye Buluşmaları' projesi kapsamında geldiği Isparta'da Roman vatandaşlara seslendi. Süleyman Demirel Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen programa çok sayıda Roman vatandaş katıldı. Merkeze girişinde davul ve zurnalar eşliğinde karşılanan Bakan Çelik, hükümetin politikalarından bahsetti. Bu sırada salonda arbede yaşandı. Arbedenin ardından konuşmasın devam eden Çelik, "Artık bu memlekette 73 milyon insan eşittir. Ayrımcılık ortadan kalkıyor. Roman vatandaşlarımızı düşünen

yasayı içişleri komisyonunda kabul ettik, yakında da genel kurulda kabul ederek gündemden kaldıracağız. Türkiye'nin her yerinde, nerede Roman vatandaşlarımız yaşıyorsa, valiler ve belediye başkanlarımızın aracılığıyla tespit edilecek olan bir arazide istediğiniz tek katlı, iki katlı 100 TL taksitle, iki yıl ödemesiz, 21 yıl vadeyle sizlere ev yapacağız. Dolayısıyla sağlıklı bir ortamda yaşamalısınız. Nasıl Isparta'nın diğer vatandaşları sağlıklı bir evde yaşıyorsa, Roman vatandaşlarımız da aynı şartlarda

yaşayacak. Konutlarınızın yanına okullar yapılacak, eğitim gören çocuklarımız meslek sahibi olacaklar, iş sahibi olacaklar. Bu dışlanmışlıktan sizleri kurtaracağız. Bu karar alındı. Şu anda TOKİ'ye yoğun talep var. Siz de hızlı bir şeklide 12-15 ay içinde yer teslimleriyle birlikte konutlarınıza kavuşacaksınız. Bu binaları yapıp, sizlere teslim edip, açılışını da inşallah hep birlikte gerçekleştireceğiz" diye konuştu.

"MESLEK KURSLARINA KATILIN"

Roman vatandaşların iş sahibi olabilmeleri için meslek kursları açacaklarını da söyleyen Bakan Çelik, "En önemli sorun iş sorunu. Ama vasıfsız olursanız, eğitim almazsanız, diplomanız olmazsa nasıl iş bulacaksınız? Bunun için meslek eğitim kurslarına katılın. 350 lira para alıyorsunuz ve bir taraftan da meslek ediniyorsunuz" dedi. Bakan Çelik'in açıklamaları, salonda büyük alkış aldı.

MUHALEFETE YÜKLENDİ

Türkiye'de yaşanan sorunun, "milletin yürüyüşüne takoz konması" olduğunu belirten Bakan Çelik, CHP lideri Deniz Baykal'a şu sözlerle yüklendi:

"Yoksa başka sorun yok. Adamın fiziki yapısı 2010'da ama kafa sayısı 1967 model. Ben doğdum, 10 yaşında iken sayın Baykal siyasette idi. Ben bakan oldum, sayın Baykal hâlâ bir partinin genel başkanı. Sorun olmaz mı. Kapasite çok önemli. Kafalar değişmiyorsa problem oradan geliyor. Keşke bugünün kafası olsa da 90 yaşında siyaset yapsa, başımızın üzerinde yeri var. Bu kafalar Türkiye'nin 30 yıllarını alıp götürdüler. Hizmet merkezli siyasetiz biz. Milletle bütünleşen bir siyaset izledik. Ne başbakanımız ne

milletvekilimiz, ne de teşkilatımız milletle kopmadı. Bu çerçevede hiçbir zaman 6 sıfırı attığımızı unutmayın. Unutturmayın. Basit bir şey değil."

Bakan Çelik'in kürsüden inmesinin ardından etrafını çeviren vatandaşlar, taleplerini Bakan'a iletti. Çelik, isteklerle ilgilenme sözünü verdi.

Bakan Çelik, daha sonra karayoluyla Bursa'ya gitmek üzere Isparta'dan ayrıldı.

BAKAN ÇELİK, ROMAN VATANDAŞLARA SESLENDİ
BAKAN ÇELİK, ROMAN VATANDAŞLARA SESLENDİ
BAKAN ÇELİK, ROMAN VATANDAŞLARA SESLENDİ
İHA
Yayın Tarihi : 26 Mart 2010 Cuma 23:28:04
Güncelleme :27 Mart 2010 Cumartesi 09:04:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?