30
Nisan
2024
Salı
ISPARTA

Avrupa’da iş öğrenip iş sahibi oldular

AVRUPA’DA İŞ ÖĞRENİP İŞ SAHİBİ OLDULAR

AB Yaygınlaştırma Projeleri kapsamında, Isparta Halk Eğitim Merkezi tarafından hazırlanan 1.5 yıllık İşgücü Entegrasyonu Projesi kapsamında ortak ülkeler Romanya ve Yunanistan’a giden 21 katılımcı Avrupa’da işgücünü yakından tanıma fırsatını yakaladı.

Katılımcıların aldıkları teorik eğitimi pratiğe dönüştürme fırsatları bularak Avrupa’da öğrendikleri farklı teknikleri Türkiye’de uygulayabildiklerinin gözlendiğini anlatan HEM Müdürü Mevlüt Avcu, “Katılımcılar, işgücü rekabetini öğrenmiş ve becerilerini geliştirebildiklerini gördük. Özellikle, cilt bakımı ve güzellik alanındaki katılımcıların özel sektörde iş buldular. Kişisel gelişimlerine önem veren, işgücü akreditasyonunda mesleki gelişimlerini takip eden, birada yaşama kültürünü benimseyen, önyargılardan arınmış, hoşgörü sahibi bireylerin AB ülkeleri hakkında bilgi sahibi olduğunu gördük. Katılımcılarımız, yabancı dil ve kültürü bilmenin önemini kavrarken, takım olarak çalışma ruhunu kazandılar. Türkiye’ de iki ülkeye harekete etmeden önce 21 katılımcıya İngilizce dil kursu verilmiş olup, yurtdışı gezilerine katılacak öğrenciler belirlenirken bazı kriterler göz önüne alınmıştır” şeklinde konuştu.

UYGULAMALI EĞİTİM

Yararlanıcı grubu oluşturan öğrencilerin staj çalışmalarına ilişkin bilgiler veren Avcu, “Katılımcılarımız, hazır giyim alanında, cilt bakımı ve güzellik alanında ve yiyecek-içecek hizmetleri alanında, özel işletme ve eğitim merkezlerinde uygulamalı olarak staj yapmışlardır. Romanya’da yararlanıcılara 30 saatlik İngilizce-Romence dil eğitimi ve kültürel eğitim verildikten sonra partner okulumuz Grubul Scolar De Arte Meserii ‘Spuri Haret’de teorik mesleki eğitim çalışmaları yapıldı. Bu çalışmalardan sonra, hazır giyim alanındaki yararlanıcılar; Scala Atelire adlı işletmede, moda, modelistlik ve stilistlik kumaş seçimi, kalite kontrol ve paketleme alanlarında uygulamalı eğitim aldı. Cilt bakımı ve güzellik alanlarındaki yararlanıcılar Atelire Cosmatika ve Atelire Kuafora adlı işletmelerde, uygulamalı eğitimlerini gerçekleştirdiler.Yunanistan’daki yararlanıcılarımız da aynı şekilde Yunanca- İngilizce dil ve kültürel eğitimlerini aldıktan sonra, cilt bakımı ve güzellik alanındaki yararlanıcılar Mmstyle ve Anna Marias Nail Stüdio adlı işletmelerde, yiyecek –İçecek alanındaki yararlanıcılar Corfu Pergole Hotel’in mutfak işletmesinde, uygulamalı eğitimlerini gerçekleştirdiler” dedi.

ÖĞRENDİKLERİNİ PAYLAŞTILAR

Yararlanıcılara partner ortakları tarafından katılımcı sertifikalarının verildiğini söyleyen Avcu, elde edilen kazanımlar, bilgi ve becerilerin yararlanıcılardan rapor halinde istenerek, diğer okullara gönderildiğini ifade etti.

AVRUPA’DA İŞ ÖĞRENİP İŞ SAHİBİ OLDULAR
AVRUPA’DA İŞ ÖĞRENİP İŞ SAHİBİ OLDULAR
İHA
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2010 Çarşamba 14:41:02
Güncelleme :24 Şubat 2010 Çarşamba 15:17:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?