30
Nisan
2024
Salı
ISPARTA

Başkan Özmeral’den şok iddia!

BAŞKAN ÖZMERAL’DEN İDDİA

Isparta’nın Eğirdir İlçesi Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral. Türkiye’nin en önemli içme suyu havzalarından olan Eğirdir Gölü’ne Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkez Komutanlığı ile Göktaş başta olmak üzere bazı mahallelerin kanalizasyon sızıntıları ve atıklarının döküldüğünü öne sürdü.

Eğirdir Gölü Özel Hüküm Belirleme Forumu’nda söz alan Eğirdir Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, konunun yerinde teknik elemanlar ve bilim insanları tarafından tespit edilmesi gerektiğini söyledi. Başkan Özmeral, 21’inci yüzyılda hala kanalizasyon şebekesi olmayan mahallelerin bulunduğunu ifade ederek, Eğirdir Gölü’nün kanalizasyon atıklarıyla kirletildiğini belirtti. Başkan Özmeral, “Eğirdir’de ayıpları söylemezsek, gizlersek, güzel gösterirsek sorunlar çözülmez” dedi.

Geçmiş dönem belediye başkanlığı yönetimleri ve Karayolları’nın Eğirdir Gölü’nü doldurduğunu söyleyen Başkan Özmeral, “Hep dolgu yapılmış. Elimize hayat kaynağımızı öldürmeye çalışmışız. Eğirdir Gölü’ne hayat hakkı vermemişiz. Kimse bu konulara parmak basmamış. Kanalizasyon şebekelerindeki sorunlar gizleniyor. Kapatılıyor. Sızıntıları gölü kirletiyor. Bu durumun yerinde, teknik elemanlar ve bilim insanlarıyla tespit edilmelidir” şeklinde konuştu.

BAŞKAN ÖZMERAL’DEN İDDİA
İHA
Yayın Tarihi : 6 Şubat 2010 Cumartesi 10:43:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?