30
Nisan
2024
Salı
ISPARTA

Beceri yarışmasına 72 proje

ISPARTA’DAN 72 PROJE KATILDI

MEB ve TÜBİTAK işbirliğiyle Mesleki ve Teknik Eğitim Kurumları arasında düzenlenen 2010 yılı ‘Proje Tabanlı Beceri Yarışması'na Isparta’dan 72 proje katıldı.

Projelerden Sorumlu Isparta Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Eşref Özkan, Isparta’dan tüm mesleki ve teknik eğitim veren okluların en az bir projeyle de olsa yarışmaya katıldıklarını dile getirdi.11 Şubat 2010 tarihi itibariyle elektronik ortamdan yapılan başvuru sürecinin sona erdiğini kaydeden Özkan, 15-19 Şubat tarihleri arasında Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) öğretim üyelerinden oluşan 9 kişilik jürinin tüm projeleri inceleyerek dereceye kalanları tespit edeceğini belirtti.

Geçtiğimiz yıllarda 5 dalda yapılan yarışmanın bu yıl 10’a yükseldiğini kaydeden Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Eşref Özkan, yarışma takvimi ile ilgili şunları söyledi:

“Yarışma bu yıl Bilgi İletişim Teknolojileri, Elektronik ve Otomasyon, Kişisel ve Sosyal Hizmetler, Moda Tasarımı, Sağlık Hizmetleri, Ticaret ve İş Yönetimi, Turizm Hizmetleri, Üretim ve Mühendislik Teknolojisi 1, Üretim ve Mühendislik Teknolojisi 2 ve Yaratıcı Sanatlar olmak üzere 10 dalda düzenlenecek. Isparta bazında bölge finaline katılacak eserler Milli Eğitim web sitesinden duyurulacak. 1-5 Mart tarihleri arasında ise bölge finali, geçen yıl olduğu gibi Isparta’da yapılacak. Türkiye’de 10 bölge arasında 6’ıncı bölge olan Isparta’da, belirtilen tarihler arasında Adana, Antalya, Burdur, Denizli, Karaman ve Mersin’den gelecek olar dereceye girmiş olan projeler sergilenecek. Gelecek olan projeler arasında her dalın birincisi seçilerek Türkiye finaline katılacak 10 proje belirlenecek. Finale katılmaya hak kazanan projeler, 22-26 Mart tarihleri arasında Ankara’da jüri önüne çıkacak. Dereceye girenlere de ödülleri Ankara’da verilecek.”

Isparta’nın yarışmada geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da iddialı olduğunu belirten Özkan, derece alacaklarından emin olduklarını söyledi. Isparta’dan geçtiğimiz yıl Hizmette Verimlilik Alanı’nda Mesleki Eğitim Merkezi tarafından hazırlanan ‘Elma Matik’ isimli proje Türkiye ikincisi seçilmişti.

Öte yandan ‘Proje Tabanlı Beceri Yarışması’na katılan projeler Halk Eğitim Merkezi’nde sergilenmeye başladı.72 proje arasında Fermuar Etek, Ten Çorapta Reklam, Akıllı Dolap, Sıcak Gazlı Termostatlı Yatak, Atom Yörüngesinin Elektronik Dağılımı, Bluetoohth ile Kablosuz Haberleşme gibi projeler dikkat çekiyor.

ISPARTA’DAN 72 PROJE KATILDI
İHA
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2010 Salı 10:03:02
Güncelleme :16 Şubat 2010 Salı 10:07:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?