30
Nisan
2024
Salı
ISPARTA

Cami avlusunda baz nöbeti

CAMİ AVLUSUNDA BAZ NÖBETİ

Isparta'da, altı ay önce bir GSM şirketinin Medine Camii'ne baz istasyonu kurma girişimini engelleyen Fatih Mahallesi sakinleri, aynı mücadeleyi şimdi yeniden veriyor. 29 Ocak günü yatsı namazından sonra baz istasyonunu kurmak için Medine Camii'ne gelen iki yetkiliye mahalleli tarafından izin verilmedi.

Medine Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından GSM şirketine, yıllık altı bin dolara kiraya verildiği iddia edilen camide istasyon kurulmasının önüne geçmek için mahalle halkı seferber oldu. Mahalle Muhtarı Ahmet Selvi, bir gece yatsı namazından sonra camiye girerek kimsenin haberi olmadan acele ile baz istasyonu kurulmak istendiğini öne sürdü. İnsan ve çevre sağlığına olumsuz yönde etki eden baz istasyonunu mahalleye hem de cemaatin 5 vakit ibadet yaptığı kutsal mekana kurdurmayacaklarını anlatan

Selvi, şunları söyledi: "Namaz kılınan yere baktık gördük ki bir kabin yapılmış. Bunun üzerine hep birlikte tepkimizi ortaya koyduk ve baz istasyonu kurmaya gelenlere engel olduk. Valilik, belediye ve müftülükle görüştük. Ancak tüm kurumlar, bu konunun kendilerini ilgilendirmediğini söyledi. Biz kime şikayet edeceğiz. Derdimizi kime anlatacağız? En azından bize bir şikayet mercii gösterin."

Altı ay önce yine bir başka GSM şirketinin camiye baz istasyonu kurmak için harekete geçtiğini anımsatan Muhtar Selvi, sözlerine şöyle devam etti: "Mahalli Çevre Kurulu kararı gereğince, camiye baz istasyonu kurulmasına izin verilmiyor. O halde yetkililerin buna bir dur demesi gerekiyor. Ancak biz muhatap bulamıyoruz."

Caminin yanında Çocuk Eğlence Evi bulunduğunu hatırlatan Selvi, sözlerini şöyle sürdürdü: "Hemen ileride okul var. Çevrede çok sayıda hane mevcut. Cemaat 5 vakit namazını burada kılıyor. Camiye yaşlı insanlar geliyor. Mahalle insanımızın sağlığı bozulsa kim hesap verecek. Sağlığa zararlı olduğu söylenen istasyonu mahallemiz de hem de camimizde istemiyoruz."

KADINLAR NÖBET TUTUYOR

Baz istasyonu kurulmak istenmesine en çok mahallenin kadınları tepki gösterdi. Adeta bir tim oluşturan kadınlar, cami avlusunda nöbet tutuyor. Ayşe Demir, Meryem Arslan, Yüksel Gökalp ve Eşe Arslan baz istasyonu kurma amacıyla gelecek olanları kesinlikle camiye sokmayacaklarını belirtti.

Mahalleden yeni ev alan Eşe Arslan ise "Çocuklarımız cami avlusunda oynuyor. Biz onların sağlığını düşünüyoruz. Ben buraya yeni geldim, yeni ev aldım. Böyle olacağını bilseydim hiç ev alır mıydım?" diye yakındı.

CAMİ AVLUSUNDA BAZ NÖBETİ
CAMİ AVLUSUNDA BAZ NÖBETİ
İHA
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2010 Pazartesi 17:26:01
Güncelleme :1 Şubat 2010 Pazartesi 17:43:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?