30
Nisan
2024
Salı
ISPARTA

Cumhurbaşkanı halkla buluştu

CUMHURBAŞKANI GÜL ISPARTA'DA

Isparta'nın Eğirdir İlçesine giden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, halkı selamlama toplantısına katıldı.

Isparta'da ziyaretlerini sürdüren Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, kendisine eşlik eden Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu'yla birlikte Eğirdir İlçesinde vatandaşlarla bir araya geldi. İlçenin sorunlarını dinleyen Cumhurbaşkanı Gül, yaptığı konuşmada Isparta'nın Türkiye'nin en şirin bölgelerinden biri olduğunu söyledi. Isparta'da bütün vatandaşların büyük bir sevgi ve saygı içerisinde olduklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Gül, "Buradaki bütün siyaset adamlarının büyük bir dostluk içerisinde bu bölgenin

iyiliği ve güzelliği için büyük bir işbirliği içerisinde çalıştıklarını gördüm. Isparta Türkiye'nin güller diyarı olarak bilinen bir ilimizdir. Büyük devlet adamları yetiştirmiş, Cumhurbaşkanı çıkartmış Isparta ile kıvanç duyuyoruz" dedi.

Eğirdir'in turizmle birlikte gelişeceğini söyleyen Cumhurbaşkanı Gül, şunları söyledi: "Isparta'nın her yerinde gülleri gördük. Buraya gelmeden aldığım bilgiye göre Isparta'da gülün önüne geçen bir elma olduğunu öğrendim. Elmacılığın Isparta ekonomisinde ne kadar önemli olduğunu öğrendim. Türkiye'nin elma üretiminin yüzde 20'sini Isparta'nın üretiyor hale gelmesi büyük bir başarıdır."

MEMLEKETİMİZE FAYDALI OLALIM

Türkiye'nin gelişmekte olduğunu hatırlatan Cumhurbaşkanı Gül, sözlerine şöyle devam etti: "Hepimizin önümüze bakmamız gerekiyor. Çok çalışmamız lazım ki önce ailemize sonra memleketimize faydalı olalım. Dedikodularla vakit geçirmemek gerekir. Elle tutulan işlere bakmak lazım. Mesela bu yolları yapmazsak sıkıntı çekerdik. Ne güzel şimdi yollar yapılıyor, yeni yeni imkanlar çıkıyor. Bunlar kalıcı işlerdir. Hepimiz kalıcı işlere kendimizi yöneltmemiz lazım. Bir de birbirimize saygı göstermemiz ve sevmemiz

gerekiyor. Biz birbirimizi sevmezsek başkaları bize saygı göstermez."

O nedenle daima sağduyulu olmamız ve hoşgörülü olmamız gerektiğini anlatan Gül, sözlerini şöyle tamamladı: "Yeri geldiğinde kendimizi başkalarının yerine koyarak olaylara bakmamız gerekir. Böyle olursa memleketin sorunları daha kolay çözülecektir. Devletimiz ve kurumlarımız sizin emrinizdedir. Bundan emin olun. Ümitli olun, karamsarlıklara kapılmayın. Sıkıntılar olabilir ama bunların geçici olduğunu bilin. Geleceğe güçlü ve ümitli bakın. Hep beraber ülkemizi çok daha güzel yerlere getireceğiz."

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e konuşmasının ardından Eğirdir'de yetiştirilen elma hediye edildi.

CUMHURBAŞKANI GÜL ISPARTA'DA
İHA
Yayın Tarihi : 11 Mart 2010 Perşembe 18:12:01
Güncelleme :11 Mart 2010 Perşembe 19:06:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?