30
Nisan
2024
Salı
ISPARTA

Davraz olimpiyatlara talip olabilir

DAVRAZ 2030 OLİMPİYATLARINA TALİP OLABİLİR

Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘Davraz Değerlendirme Toplantısı’ Sırene Otel’de yapıldı.

Isparta Valisi Ali Haydar Öner başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, Ankara Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Yalçın Memlük ve ekibi tarafından hazırlanan üç aşamadan oluşan Orman Meşçere, Arazi Kullanım Yetenekleri, Toprak Sınıflandırması, İklim-Eğim-Yükselti ve Bakı Özellikleri, Erozyon, Jeolojik Yapı, Su Kaynakları, Hayvancılık, Tarım Alanları, Ulaşım ve Altyapı, Ekonomik ve Sosyal Yapı, Çevre Düzeni Planı ve Yürürlükteki Uygulama İmar Planı envanterlerinden oluşan gelişim projesi sunuldu.

Karlıyayla ile ilgili projelerinin üç aşamadan oluştuğunu belirten Ankara Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Yalçın Memlük, “Hazırlamış olduğumuz bu gelişim projesi sayesinde daha ideal olan, daha ileriye dönük olan çalışmalar yapacağız. Bu toplantıya katılan değerli katılımcıların görüşleri de dikkate alınarak en az hatayla yeni bir yerleşke düzenleyeceğiz. Ben bütün kayak merkezlerini bilen birisi olarak şunu rahatlıkla söyleyebilirim bu merkez iyi bir planlamayla, doğru zamanlarda doğru bir yapılanmayla 2030 yılındaki Kış Olimpiyatlarına talip olabilecek duruma gelecektir.O bakımdan Davraz’ın olimpiyatlara müracaat edebilecek bir potansiyele sahip olduğunu söyleyebilirim” dedi.

“YATIRIMCIYI PİŞMAN ETMEYECEĞİZ”

Davraz’ın uzun vadede bir plan dahilinde yönlendirilmesi gerektiğini belirten Vali Ali Haydar Öner ise bu yönde çalışma yapıldığını belirtti. Vali Öner, “Tam bir bütünlük içinde hareket ederek, ileride keşke şunu da yapsaydık veya şunu yapmasaydık dememek için bu günden bu çalışmaları yapıyoruz. Çevre sorunları araştırmaları ve uygulamaları konusunda seçkin ekiple çalışıyoruz. Bu uzmanlar; bütün dünyanın ve Türkiye’nin kayak merkezlerini bilen, buralarda çalışmalar yapan ve bu başarılı çalışmalarla birincilikler alan bir heyet. Bu seçkin heyetle çalışma arkadaşlarımızı DSİ’den, Orman Bölge Müdürlüğünden, Çevre Müdürlüğünden, Tarım Müdürlüğünden, Meteoroloji Müdürlüğünden, sivil toplum örgütlerinden, kayak sporuna, kış sporlarına ilgi duyan hemşerilerimizle bir araya getirdik. Bu çalışmalar sonucunda şimdiye kadar elde ettiğimiz verileri doğru kullanarak, yatırımcıların görüşlerini alarak tam bir bilimsel rapor, harita ve doküman ortaya koyacağız” diye konuştu.Plan çerçevesinde 30-40 yıl sonrasını hesap edildiğini de sözlerine ekleyen Vali Öner, planlı yapılaşmayla, uygun aktiviteleri uygun zamanlarda yaparak Davraz’a gelen konukları memnun eden, yatırımcıyı pişman etmeyen çalışmalar başlatacaklarını kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2010 Salı 14:11:05
Güncelleme :2 Şubat 2010 Salı 14:16:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?