30
Nisan
2024
Salı
ISPARTA

Devlet Bakanı Çelik Isparta'da

DEVLET BAKANI FARUK ÇELİK ISPARTA'DA

Devlet Bakanı Faruk Çelik, Alevi ve Roman vatandaşlara yönelik açılımı anlatmak ve çeşitli temaslarda bulunmak üzere Isparta'ya geldi. Isparta ziyaretinde Isparta Valisi Ali Haydar Öner'i makamında ziyaret eden Devlet Bakanı Faruk Çelik, Türkiye'nin bir numaralı gündem maddesi olan anayasa değişikliği konusunda Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Başkanvekili Kadir Özbek'in "Taslağın bu şekilde geçmesi devletin temeli ve çatısının çökmesi demektir" şeklindeki açıklamasına tepki gösterdi.

"Türkiye Cumhuriyeti Devleti çadır devleti değildir ki çöksün" diyen Bakan Çelik, Türkiye Cumhuriyeti'nin köklü bir devlet olduğunu söyledi.

16 DEĞİŞİKLİK OLMUŞ

Devletin kademelerinde olan sorumluluk sahibi insanların çok daha dikkatli dil kullanmaları gerektiğini anlatan Çelik, şöyle konuştu: "Onun için bunlara katılmamız mümkün değil. Anayasa değişikliği 16 kez olmuş Türkiye'de. 1980 anayasası yürürlüğe girdiğinden bugüne 16 kez değişiklik olmuş. Devletin çatısı mı çökmüş? Bunu söyleyenler de farklı görüş beyan edenlerde, dolayısıyla herkes ittifakla anayasanın değiştirilmesi hususunda fikir ve görüş beyan etmiştir." Anayasa değişikliği konusunda milletimizin

yüzde 99'unun da ittifak içinde olduğu inancında olduğunu anlatan Çelik, şunları söyledi: "Buradaki kavga sen değiştiremezsin, ben değiştiririm mücadelesidir. Türkiye 2010 yılında bunları konuşmamalı. Demokrasi kültürü ülkemizde iyiden iyiye oturmuştur. Bunu da hazmetmemiz gerekiyor. Milletten de korkmamak lazım. 73 milyon insan yanılacak ben doğruyum gibi bir yaklaşım hele hele hiç doğru değil. Milletimiz tarih boyunca aldığı tüm kararlarda hiç yanılmamıştır. Millete güvenelim. Ben sorunun çok kolay

aşılacağı inancı içerisindeyim:"

ROMANLARA KONUT PROJESİ SÜRÜYOR

Açıklamalarında Alevi ve Roman vatandaşların sorunlarına da değinen Bakan Çelik, "Roman vatandaşlarımızla ilgili konut çalışmaları başlamış bulunuyor. Vilayetler ve belediyelerden gelen arsa sorunu çözülmüş yerlerde hızlı bir şekilde proje çalışmaları tamamlanıyor. 15 ay içinde konut teslimi yapılacak. Bu vatandaşlarımızın bizden talepleri apartman değil. Tek katlı veya iki katlı konutlardır" dedi.

Alevi vatandaşlarla ilgili de 3 konu olduğunu söyleyen Devlet Bakanı Çelik, "Madımak, Din Kültürü Dersleri ve isteğe bağlı din dersi gerekse cem evlerinin statüsüyle ilgili son aşamaya gelmiş bulunuyoruz. Onlara da bir çözüm yolu bulacağız" ifadelerini kullandı.

DEVLET BAKANI FARUK ÇELİK ISPARTA'DA
İHA
Yayın Tarihi : 26 Mart 2010 Cuma 17:09:03
Güncelleme :26 Mart 2010 Cuma 18:39:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?