30
Nisan
2024
Salı
ISPARTA

Elma cips tüketiciyle buluşuyor

ELMA CİPS TÜKETİCİYLE BULUŞUYOR

Isparta’da yetiştirilen İmparator cinsi elma artık ‘Ççıtır Elma Çerezi, Elma Cips’ olarak marketlerde yerini alacak.

Konuyla ilgili olarak Elmataş’da düzenlenen toplantıda ürün logosu, üretim, pazarlama, ambalaj ve reklam konuları ele alınırken, toplantıya Isparta Valisi Ali Haydar Öner, Demirel Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Şevket Demirel ve Elmataş Genel Müdürü Nihan Demirel katıldı.’Obezite ve Kolesterole Karşı, Sağlıklı Ara Öğün’ sloganıyla tüketiciyle buluşacak olan Elma Cips, 18, 45 ve 90 gramlık ambalajlarda tek kişilik, arkadaş ve aile paketi olarak üretilecek. Ayrıca 1 kilogramlık paketlerde sanayi tipi olarak pazara sunulacak olan yüzde 100 doğal elma cipsi, alüminyum folyodan oluşan ambalajlarda piyasaya çıkacak.

Toplantıda bir konuşma yapan Demirel Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Şevket Demirel, üretilen ürünlerin hammaddeleri işlemeden ihraç edildiğini hatırlatarak, “Ancak bu hammaddeler bir süre sonra yurt dışında işlenerek tekrar ülkemize daha fazla para ödeyerek ithalat olarak geri dönüyordu. Artık bu ihraç ettiğimiz hammaddeleri kendimiz işleyerek ihraç etmeliyiz. Bizde bu düşünceyle hammaddeyi işleyerek hem yurt içinde hem de yurt dışında tüketiciyle buluşturmaya karar verdik. Bu düşünce, bu hareket memleketimize hem istihdam yaratacak hem de daha fazla katma değer kazandıracaktır. İmparator cinsi Isparta elmasını işleyerek; ‘Elma Cips, Çıtır Elma’ olarak tüketiciyle buluşturacağız” dedi.

Türkiye’de üretilen yaklaşık 2.5 milyon ton elmanın yüzde 20’den fazlasının Isparta’da üretildiğini belirten Vali Ali Haydar Öner da Isparta’da üretilen 550 bin tonun üzerinde elmanın, bir kısmının albenisi yüksek, pazar ve tezgahta satış kabiliyeti yüksek olduğunu ancak bir kısmının ise aynı kabiliyete sahip olmadığını ifade etti.Elmataş firmasının elmaya katma değer yaratarak, çerez veya cips olarak piyasaya sunmaya hazırlandığını belirten Vali Öner, şunları söyledi:

“Bunu şükranla karşılıyorum. Demirel’in ifade ettikleri gibi özel sektör kamu işbirliği içinde yardımlaşma ve bir yeni ürünü destekleme anlayışı içinde Tarım Müdürümüz ve Sanayi Ticaret İl Müdürümüzle birlikte fabrikada bir araya geldik.Ürünü nasıl pazarlayabiliriz? Nasıl tanıtabiliriz? Geniş kitlelerle nasıl buluşturabiliriz? Doğru usuller hangileri olur? Onların değerlendirmelerini yaptık. Çok yararlı bir toplantı olduğunu düşünüyorum. Ayrıca kamunun destekleyebileceği bir çalışma türü, o bakımdan da verimli bir çalışma oldu. Piyasaya çıkacak olan bir ürünün, Türk Gıda Yönetmeliğine göre Sanayi Ticaret Bakanlığının kriterlerine göre sunumunun yapılması, başlangıçta önemli bir hataya düşülmemesi, pazar payının yüksek tutulması bakımından çok verimli bir çalışma olmuştur.”

ELMA CİPS TÜKETİCİYLE BULUŞUYOR
ELMA CİPS TÜKETİCİYLE BULUŞUYOR
İHA
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2010 Çarşamba 14:55:00
Güncelleme :24 Şubat 2010 Çarşamba 15:09:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?