30
Nisan
2024
Salı
ISPARTA

Elma depoda kaldı

ISPARTA’DA ELMA DEPODA KALDI

Çiftçinin yeni hasat için gerek tarlada gerek meyve bahçelerinde hummalı bir çalışma içinde olduğunu ifade eden Isparta Ziraat Odası Başkanı Bayram Kutlu, yeni sezon gelmesine rağmen geçen yıl toplanan elmanın depolarda kaldığını belirtti.

Isparta Ziraat Odası Başkanı Bayram Kutlu, 2009 yılında elma veriminin iyi olduğunu ifade ederek, “Elmayı bahçelerden toplayarak Soğuk Hava Depolarına koyduk ve tüccar beklemeye başladık. Fakat neredeyse yeni sezon gelmesine rağmen hala elmayı satamadık. Elma depoda kaldı” dedi

Çiftçinin yeni dönem için bahçesinde ilaçlama ve budama çalışmaları yaptığını belirten Kutlu,

yeni ürün için masraf yapıldığını söyledi. “Çiftçinin şu günlerde paraya ihtiyacı var” diyen Kutlu, yetkililerden elma satışı için destek beklediklerini bildirdi. Isparta Ziraat Odası Başkanı Bayram Kutlu, “Çiftçi ilaçlama, gübreleme ve tarlayı sürdürme gibi işler için parası olmadığından, borçlanarak yapıyor. Gübre alıyor, deftere yazdırıyor, ilaç alıyor, deftere yazdırıyor. Traktörü olmayanlar traktörü olan çiftçi arkadaşına tarlasını veresiye sürdürüyor” diye konuştu.

Halen borçları nedeniyle icralık olan çiftçilerin olduğunu da kaydeden Isparta Ziraat Odası Başkanı Bayram Kutlu, “Çiftçi aldığı ilaç ve gübre parasını zamanında ödeyemediği için icralık oluyor.Çiftçi çok zor durumda. Bu nedenle depolarda bekleyen elmanın acilen satılması gerekiyor” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Mart 2010 Çarşamba 11:13:02
Güncelleme :31 Mart 2010 Çarşamba 11:17:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?