30
Nisan
2024
Salı
ISPARTA

Gazetecilerden yeşile destek

ISPARTA'DA GAZETECİLERDEN YEŞİLE DESTEK

Isparta Belediyesi'nin başlattığı ağaç seferberliğine destek veren Aktif Gazeteciler Derneği'ne üye gazeteciler, 280 ağaç fidanını toprakla buluşturdu.

Isparta Belediyesi'nin başlattığı ağaç seferberliği kapsamında kamu, kurum ve kuruluşları ile sivil, mesleki örgütler ve halka yapılan destek çağrısına gazetecilerden destek geldi. Aktif Gazeteciler Derneği'ne üye bazı gazeteciler, Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nün kendilerine gösterdiği alanda 280 ağaç fidanını toprakla buluşturdu.

İstanbul yolu üzerindeki Kömür Analiz Laboratuvarı mevkindeki yaklaşık 3 bin metrekarelik alanda Aktif Gazeteciler Derneği'ne üye 30'a yakın gazeteci, Belediye Basın ve Halkla İlişkiler, Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Özel Kalem ile Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin de katılımıyla 280 ağaç fidanını toprakla buluşturuldu.

Ağaç seferberliği programına Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Bucak'ta yapılan BAKA Ajans Yönetim Kurulu Toplantısı'nda olduğu için katılamazken Başkan Yardımcıları Recep Erdem ile Resul Göçer hazır bulundu. Aktif Gazeteciler Derneği Başkanı Ali Çokyaşa, gazetecilerin topluma önder olma, topluma örnek olma sorumluluğunu bir kez daha hatırlatarak "Belediye olarak ağaç seferberliği başlattı. Topluma önder olma, bu kampanyanın amacına ulaşması için burada gazeteci arkadaşlarımızla birlikte ağaç dikiyoruz. Yeşil Isparta hareketine herkesi destek olmaya çağırıyoruz" dedi.

Park ve Bahçeler Müdürü Feray Ayter de çocuklara bırakılabilecek en güzel mirasın ağaç olduğuna dikkat çekerek, "Ağaç dikmek çok önemli. Bu konuda gazetecilerin gösterdiği hassasiyet ve duyarlılık bizi duygulandırdı. Ağaç sever bir başkanla çalışıyor olmak bizim için ayrı bir mutluluk ve sevinç kaynağı. Ağaç çok önemlidir. Ağaç seli, erozyonu, çölleşmeyi önler. Bizler gideceğiz, ağaçlarımız kalacak. Çocuklarımız bu ağaçlar altında oynayacak. Bu hareket çığ içindeki bir kar tanesi gibi Türkiye'ye örnek olur diye temenni ediyoruz" diye konuştu.

ISPARTA'DA GAZETECİLERDEN YEŞİLE DESTEK
İHA
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2010 Perşembe 17:39:00
Güncelleme :18 Şubat 2010 Perşembe 17:41:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?