30
Nisan
2024
Salı
ISPARTA

Göl suları gençleri vermiyor

GÖLDE KAYBOLAN ÜÇ ARKADAŞ BULUNAMADI

Isparta'nın Eğirdir Gölü'nde geçen cumartesi günü deniz bisikletiyle gezintiye çıkan ve bir daha kendilerinden haber alınamayan Sever Özkan, Ümit Gökdere ve Bilal Duran'ı arama çalışmaları sürüyor.

Isparta'nın Atabey İlçesi İslamköy beldesindeki Süleyman Demirel Demokrasi Müzesi'nde bilgi işlem sorumlusu olarak çalışan Sever Özkan (26) ile aynı müzede hizmetli olarak çalışan Ümit Gökdere (25) ve Bilal Duran (28) geçen cumartesi günü Eğirdir Gölü'ndeki Bedre Koyu'na gelmiş daha sonra kıyıya çekilen deniz bisikletini suya indirerek göle açılmışlardı. Gençlerden bir daha haber alınamadı. Kayıp gençlerin bulunması için herkes seferber oldu. Ancak tüm aramalara rağmen kayıp gençlerden bir haber

alınamadı. Bu sabah günün ağarmasıyla başlayan aramalara, Eğirdir Kovada Gölü Koruma Birliği görevlileri, Isparta İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Su Altı Kurtarma ekiplerine takviye olarak Afyonkarahisar'dan gelen arama kurtarma ekibi destek veriyor. Ekipler, SONAR adı verilen cihazla suyun dibini tarıyor. Toplam 17 kişilik dalgıç ekibi aralıklarla aramalara katılıyor. Yarın sabahtan itibaren aramalara balıkçıların da katılacağı belirtildi. Aydın'dan gelmesi beklenen helikopter ise hava muhalefeti

nedeniyle gelemedi.

SU ALTINDA GÖRÜŞ MESAFESİ ÇOK KISA

Yetkililer, göl suyu sıcaklığının 10 dereceden düşük olması ve görüş uzaklığının sadece 20 cm olması nedeniyle aramaların zorlukla yapılabildiğini belirtirken, gençlerin deniz bisikletiyle tam olarak batma noktaları bilinmediğinden çalışmaların tahmini yapıldığını dile getirdi. Gençlerin aranması için gölün etrafı askeri birliklerce taranırken, ağırlıklı arama çalışması Bedre Koyu'nda sürüyor.

AİLELERİN UMUDU SÜRÜYOR

Öte yandan aileler için de umutlu bekleyiş sürüyor. Kayıp gençlerden Ümit Gökdere'nin babası Mithat Gökdere, umutlarını asla yitirmediklerini belirterek, "Hani bir şey bulamadık. Umudumuzu yitirmedim canlı çıkmalarını bekliyorum. 'Ah çıksa gelse' diye bağıracağım neredeyse. Sürekli telefon açıyorum ama telefonları kapalı. Helikopter geleceği söylendi ancak hava muhalefeti nedeniyle geri dönmüş" dedi.

Bilal Duran'ın ağabeyi Hüseyin Duran da sürekli beklediklerini belirterek şunları söyledi: "Ama ne bir iz var ne kendileri var. Umudumuzu yitirmedik. Deniz bisikletini de bulamadık. Bu nedenle hâla umudumuz sürüyor. Arama çalışması yeterli. Koca gölde samanlıkta iğne aramak gibi bir şey bu. Adamlar daha ne yapsın. Herkes elinden geleni fazlasıyla yapıyor. Gece gündüz hava şartlarına aldırmadan arama yapıyorlar."

DUA EDİYORUZ

İslamköy Belediye Başkanı Lokman Gökmen de aramaların devam ettiğini belirterek "Ümidimiz aksi ispat edilinceye kadar arkadaşlarımızın yaşadığı yönünde. Kendilerine ulaşmayı diliyoruz ve bunun için dua ediyoruz" ifadelerini kullandı.

GÖLDE KAYBOLAN ÜÇ ARKADAŞ BULUNAMADI
GÖLDE KAYBOLAN ÜÇ ARKADAŞ BULUNAMADI
İHA
Yayın Tarihi : 15 Mart 2010 Pazartesi 17:32:01
Güncelleme :15 Mart 2010 Pazartesi 22:40:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?