30
Nisan
2024
Salı
ISPARTA

Hayata yeniden 'merhaba'

HAYATA YENİDEN 'MERHABA'NIN ÖYKÜSÜ

Isparta'nın Şarkikaraağaç İlçesine bağlı Karayaka köyünde 12 yaşındaki ilköğretim okulu öğrencisi Kerim Ramazan Gül, geçirdiği trafik kazası sonucu iki ay komada kaldıktan ve iki kez beyin ameliyatı geçirdikten sonra hayata yeniden 'merhaba' dedi.

Kaza, 4 Ekim 2009 tarihinde meydana geldi. Evlerinin önünde oynarken bir aracın çarpması sonucu 20 metre sürüklenen ve koma halinde hastaneye kaldırılan 12 yaşındaki Kerim, önce Yalvaç Devlet Hastanesi'nde ilk müdahalesi yapılmış ardından Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde tedavi altına alınmıştı. İki ay Yoğun Bakım Ünitesi'nde kalan ve iki kez beyin ameliyatı geçiren talihsiz çocuk, ayak parmaklarını bile kıpırdatamıyordu. Aylar süren tedavilerin

ardından Kerim, hayata tutunmayı başardı. SDÜ Tıp Fakültesi'nde Fizik Tedavi Merkezi'nde yürüme egzersizleri yapan Kerim, en büyük hayalinin bir gün yürüyerek okuluna gitmek olduğunu söyledi.

KERİM İÇİN YAŞAMAZ DEDİLER

Anne Fatma Gül, kazadan sonra doktorların dahi 'Yaşamaz; hiçbir umut vermiyor' dediğini anlatarak şunları söyledi: "Kimsenin umudu yoktu. İki ay komada kaldı. İki kez beyin ameliyatı geçirdi. İlk zamanlar parmağını dahi kıpırdatamıyordu. Ama mucize oldu. Şimdi ayağa kalktı, yürüme egzersizleri yapıyor. Başlangıçta umut olmamasına rağmen oğlumu yaşatmak için uğraşan doktorlara minnet borçluyum. Çocuğum kaza öncesindeki haline geri döndü."

YÜRÜMESİ MUCİZE

Fizik Tedavi Servisi'nde Kerim'le yakından ilgilenen Yrd.Doç. Dr. Mahmut Yener, Kerim'in yürümesinin bir mucize olduğunu söyledi. Parmaklarını dahi kıpırdatamayan Kerim'in bugün fizik tedavi ile yürüme egzersizlerine başladığını belirten Yener, şöyle konuştu: "Bazen çocuklar kendi mucizelerini kendileri yaratır. Kerim de öyle bir çocuk. Mucizesini kendi yarattı. İki ay komada kaldı, iki kez beyin ameliyatı geçirdi. Başlangıçta parmaklarını bile oynatamıyordu. Ama 5 aylık tedavi sürecine iyi cevap verdi.

Azimli ve dirençli oldu. Onun yürümesi gerçekten bir mucize."

OKULUNA DÖNMEK İSTİYOR

SDÜ Tıp Fakültesi'nde yürüme egzersizleri tedavisi gören 6. sınıf öğrencisi Kerim Ramazan Gül, okulunu, öğretmenlerini ve arkadaşlarını çok özlediğini belirtti. Okumak istediğini söyleyen Kerim, sözlerine şöyle devam etti: "Bu yıl Seviye Belirleme Sınavı 6. sınıf etabına katılacaktım. Ancak 5 aydır buradayım. Fizik tedavim bir süre daha devam edecek. Öğretmenlerimi, okulumu ve arkadaşlarımı çok özledim. Burada her gün okula gitmeyi hayal ediyorum."

HAYATA YENİDEN 'MERHABA'NIN ÖYKÜSÜ
İHA
Yayın Tarihi : 4 Mart 2010 Perşembe 10:44:02
Güncelleme :4 Mart 2010 Perşembe 11:10:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?