30
Nisan
2024
Salı
ISPARTA

HEM kursiyerlerinden iddialı projeler

ISPARTA’NIN İDDİALI PROJELERİ

Mesleki ve Teknik Eğitim Kurumları arasında MEB ve TÜBİTAK işbirliğiyle düzenlenen ‘Proje Tabanlı Beceri Yarışması'nın bölge finalinde yarışacak olan Isparta projelerinin 3’ünü Halk Eğitim Merkezi kursiyerleri hazırladı.

Turizm Hizmetleri dalında birinci seçilen ve Erçin Tekin ile Mustafa Solak tarafından hazırlanan ‘Doğadan gelen Şifa Derde Deva’ projesi, 32 çeşit baharatın pekmezle karıştırılmasından meydana geliyor. Projeyi hazırlayan Mustafa Solak, ünlü Mesir macununun sertliği nedeniyle yenmesinin kolay olmadığını belirterek, “Biz daha yumuşak bir macun elde ettik. Baharatlar damakta acı bir lezzet bıraktığından çocuklara itici gelmemesi için dışını fındık ve çikolatayla kapladık. Böylece, sağlığımız açısından fayda sağlayacak alternatif bir gıda ürün orta çıkardık. Hedefimiz ileride ürünün patentini alıp, piyasaya sunmak” dedi.

İŞ KADINLARINA KOLAYLIK

Moda Tasarımı dalında birinci olan ‘Geniş Yelpaze’ isimli projeyi geliştiren Giyim Üretim ve Teknoloji Öğretmeni Fatma Taş ile öğrenci Aynur Ünal, projenin iş kadınlarına büyük kolaylık sağlayacağını belirtti. Çalışan kadınların çok sık seyahat ettiklerini söyleyen Aynur Ünal, “İş kadınları seyahate çıkarken 4-5 parça bluz almak zorundalar. İşte Geniş Yelpaze projesi, bu zorunluluğu ortadan kaldırıyor. İş kadını bir parça bluz aldığında, 5 parçadan oluşan yaka ve manşetleri değiştirerek, sürekli kıyafet değiştirmekten kurtuluyor. Böylece hem zamandan, hem yerden, hem de ekonomiden tasarruf etmiş oluyor. Hedefimiz önce dereceye girmek ardından da ünlü kadın giysi markası ile işbirliği yaparak ürün yelpazemizi geliştirmek” diye konuştu.

REKLAM SEKTÖRÜNDE TEN ÇORAP

Halk Eğitim Merkezi’nin Yaratıcı Sanatlar dalında birinci olan projesi, ‘Ten Çorapta Reklam’ adını taşıyor. Grafik Fotoğraf Öğretmeni Derya Duran ve öğrencisi Sema Ertuğrul tarafından hazırlanan proje, reklam ve tanıtım söktüren farklı bir akış açısı getiriyor. Ten çorabı atık malzeme olarak kullanmaktan kurtardıklarını belirten Derya Duran, amaçlarının ten çorabı geri dönüşümle ekonomiye kazandırmak olduğunu söyledi. Duran, “Ten çorabı şaseye gererek üzerinde farklı malzemelerle denemeler yaptık. Elde ettiğimiz malzemeyi, ajanda kapağı, kartvizit, davetiye, afiş gibi tanıtım araçlarında kullandık. Hedefimizi elde edilen bu malzemenin reklam ve tanıtım hizmetlerinde yaygınlaşmasını sağlamak” dedi.

ISPARTA EV SAHİBİ

10 dalda düzenlenen yarışmanın bölge finali 1-5 Mart tarihleri arasında, Isparta’da gerçekleştirilecek. 6’ıncı bölge olan Isparta’da, Adana, Antalya, Burdur, Denizli, Karaman ve Mersin’den dereceye girmiş olan projeler sergiye çıkacak. Finale katılmaya hak kazanan projeler, 22-26 Mart tarihleri arasında Ankara’da jüri önüne çıkacak. Yarışmada birinci olanlara 15 bin TL para ödülü verilecek.

ISPARTA’NIN İDDİALI PROJELERİ
ISPARTA’NIN İDDİALI PROJELERİ
İHA
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2010 Perşembe 10:22:05
Güncelleme :25 Şubat 2010 Perşembe 13:03:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?