30
Nisan
2024
Salı
ISPARTA

Herkese ‘Gülkart’

HERKESE ‘GÜLKART’

Isparta Belediyesi, halk otobüsleri taşımasında 1 Mart’tan itibaren ‘kentkart sistemine’ geçiyor.

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın şehir içi ulaşımda halkın modern sistemle tanıştırılmasını amaçlayan uygulaması için Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi, yaklaşık 1 milyon TL’lik yatırım yaptı. Akıllı kart, araç takip sistemi, akıllı durak ve akıllı medya sistemlerini kapsayan uygulama 1 Mart’ta başlayacak. Halk otobüslerinde para ile binişi devre dışı bırakan sistem için ilk etapta 100 bin kart bastırıldı.

GÜLKART ADI VERİLDİ

Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Şanlıtürk, kentkart sistemi kapsamında kullanılacak akılı karta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın isteğiyle ‘Gülkart’ adının verildiğini belirterek, “Kartların satışı ve dolumu için 5 cihaz satın alındı. Bu cihazlar şehrin belirli noktalarına konulacak. Öğrenciler için yerinde satışı planlıyoruz. Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) yerleşkesinde bir dolum merkezi ve diğer okullarda yerinde satış planlanıyor. Amacımız 1 Mart’tan itibaren herkesi bir Gülkart sahibi yapmak. Fiyatlarda bir değişiklik olmayacak. Eski fiyatlar uygulanacak” diye konuştu.

ÖZEL GÜNLER İÇİN ANI KARTLARI

Başkan Yardımcısı Şanlıtürk, uygulama kapsamında anı kartları da bastırılacağını ifade ederek, Atatürk’ün Isparta’ya geliş yıldönümü olan 6 Mart , milli ve dini bayramlar ile için hazırlanan anı kartlarının satışa sunulacağını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2010 Pazartesi 11:05:03
Güncelleme :8 Şubat 2010 Pazartesi 12:09:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?