30
Nisan
2024
Salı
ISPARTA

Hız ve veri kaybını önleyecek yatırım

HIZ VE VERİ KAYBINI ÖNLEYECEK YATIRIM

Güney- 1 Bölge İl Telekom Müdürlüğü, 2009 yılında başlatılan bakır kablodan fiber optiğe geçiş hamlesini bu yıl da devam ettirecek. Buna göre Türk Telekom AŞ., 1 milyon TL finansmanla 2010 yılı içerisinde merkezde 30 noktayı fiber optik sistemine geçiyor.

Güney-1 Bölge İl Telekom Müdürü Elektrik-Elektronik Mühendisi Mehmet Taşdöğen, 2010 yılı içerisinde merkezin yüzde 80’inin 8 Megabit (Mb) internet hızına erişeceğini söyledi. Böylece Türk Telekom AŞ.’nin ‘Yakın Sama Teknolojileri’ olan Kişiye Özel İnternet Televizyonu (IPTV) ve Web TV’nin altyapısının da yüzde 80 oranında inşa edileceğini anlatan Taşdöğen, “Bilişim çağına en hızlı uyum sağlayan kentlerden biriyiz” dedi.

İnternette servis sağlayıcı istasyona yakınlığın hız ile doğru orantılı olduğunu bildiren Taşdöğen, “Bunun için kullanıcılarımıza yakın olmak gibi temel bir felsefemiz var. Bu bağlamda 2009 yılında başlayan Fiber Optik Ağ Yatırımı’nı 2010’da sürdüreceğiz. Yatırım bütçemize 1 milyon TL konuldu. Bu maliyet sadece 30 noktada fiber optik kablo içindir. Ayrıca HACS, kart ve cihazlar için de ayrı bir mali tablo var. Ancak yatırımın bu dilimini Türk Telekom AŞ. Genel Müdürlüğü gerçekleştirdiği için kesin bir maliyet hesabı şu aşamada yok” diye konuştu.Türk Telekom AŞ.’nin Merkez, 12 ilçe ve 38 kasaba ve 178 köyün tümüne internet servis hizmeti götürdüğünü anlatan Elektrik-Elektronik Mühendisi Mehmet Taşdöğen, şöyle devam etti:

“İl genelinde 139 Santral kurduk. Bu santrallerin önemli bir dilimi Analog idi. Son 3 yıllık yeni dönem yatırımları ile tüm santralleri dijitale çevirdik. Bu Türk Telekom’un ‘Isparta’ya değer’ sosyal sorumluluk anlayışı kapsamında Kırsal Dönüşüm Projesi idi. Isparta bilişime geçişini tamamlayan ender kentlerden biri oldu.”

HIZ VE VERİ KAYBINI ÖNLEYECEK YATIRIM
İHA
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2010 Çarşamba 10:51:02
Güncelleme :24 Şubat 2010 Çarşamba 18:13:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?