30
Nisan
2024
Salı
ISPARTA

İşçilerden tekel işçilerine destek

ISPARTA'DA İŞÇİLERDEN TEKEL İŞÇİLERİNE DESTEK

Türk-İş'in, TEKEL işçilerine destek amacıyla şubelerinde aldığı bir günlük iş bırakma eylemine Isparta da destek verdi.

Türk-İş'in, Ankara'da eylemlerini sürdüren TEKEL işçileri için yapılan görüşmelerin anlaşmazlıkla sonuçlanmasıyla aldığı bir günlük iş bırakma eylemine Isparta da destek verdi. Kamu kurumlarında çalışan sendikalı işçiler işyerlerine gitse de, faal olarak iş gücüne katılmadı.

Türk-İş İl Temsilcisi Sadik Kaya eyleme katılan üyelere destek amacıyla DSİ 18. Bölge Müdürlüğü'nde işçileri ziyaret etti. "Bugün, Türkiye bir yangın yerine dönmüştür” diyen Kaya, “Emek büyük bir saldırı altındadır. Emeğin ürettikleri, bu yangında haramiler tarafından talan edilmektedir. Adaletsizlik her alanda hüküm sürerken, herkes bu adaletsizliğin karanlığı içine çekilmek istenmektedir. Ama rüzgar eker, fırtına biçer. Biz ülkemiz için alın teri döker, ekmek paramız için çalışırız, isteriz ki bacamız tütsün soframızda aş olsun, ekmek olsun, çocuklarımız sağlıklı ve gelecek kaygısı duymadan büyüsün" şeklinde konuştu.

"Emeğin en yüce değer olduğunu unutanlar bir gün pişman olacaklardır” diyen Kaya, sözlerine şöyle devam etti:

“Hükümete buradan sesleniyorum. TEKEL ve itfaiye işçileri başta olmak üzere çalışanların taleplerine kulak ver. İşsizliği önle, kiralık işçilik düzenlemesinden vazgeç. Kıdem tazminatı hakkımıza el uzatma, 4/C ve benzeri uygulamalardan vazgeç. işsizlik sigortası fonuna el uzatma, vergi adaletsizliğini gider, sağlık ve sigorta haklarımızdaki mağduriyeti gider. Asgari ücret sefalet ücreti olmaktan çıkar, iş sağlığı ve güvenliği alanındaki aksaklıkları gider. Anti demokratik yasaları değişir, örgütlenmenin önündeki engelleri kaldır, taşeronlaşma ve kayıt dışı ekonomiyi engelle."

İHA
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2010 Perşembe 16:57:02
Güncelleme :4 Şubat 2010 Perşembe 17:16:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?