30
Nisan
2024
Salı
ISPARTA

Isparta projeleri sınıfta kaldı

ISPARTA PROJELERİ SINIFTA KALDI

Milli Eğitim Bakanlığı ve TÜBİTAK’ın işbirliğinde Mesleki ve Teknik Eğitim kurumları arasında düzenlenen ‘Proje Tabanlı Beceri Yarışması’na ev sahipliği yapan Isparta, 10 branştan sadece bilgi ve iletişim teknolojileri dalında üçüncülük elde etti.

Geçen yıl ‘Elma-Matik Projesi’ ile Türkiye ikincisi çıkaran Isparta, bu yıl Ankara’ya tek proje dahi gönderemedi. Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen yarışmanın ödül töreninde açıklanan sonuçlar, Isparta ekibini hayal kırıklığına uğrattı. Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) öğretim üyelerinden oluşan değerlendirme ekibi, Isparta’yı sadece Bilgi ve İletişim Teknolojileri Dalında Isparta Kız ve Teknik Meslek Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan Elektronik Baston Projesiyle üçüncülüğe layık gördü.

MASRAF GEREKTİREN İŞLER

Milli Eğitim Müdürü Tacettin Yılmaz, başarısızlığın nedenini maddi açıdan projelerin desteklenmesinde buldu. Yılmaz, “Bunlar masraf gerektiren işler. Parasal kaynak gerekli olduğu için maalesef okullarımız bu masraftan kaçmak istiyor. SDÜ değerlendirme ekibi en güzel projeleri seçti. Önemli olan buluşların, çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşmamızda katkı sağlayacak olmaları” şeklinde konuştu. Projelerde Isparta’nın başarısız olmasına rağmen organizasyonda çok başarılı bir performans sergilediğini belirten Yılmaz, “Gelecek yıl meslek liselerimizi yeniden gözden geçireceğiz. Geri gidişin nedenlerini ortaya koyacağız. Daha iyi sonuçlar almak için bize düşen ne gerekiyorsa yapacağız” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Mart 2010 Cuma 11:00:01
Güncelleme :5 Mart 2010 Cuma 11:03:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?