30
Nisan
2024
Salı
ISPARTA

Isparta’da TEMA’dan bir ilk

ISPARTA’DA TEMA’DAN BİR İLK

TEMA Vakfı Isparta İl Temsilciliği tarafından başlatılan ‘Tohumdan Ormana’ projesi kapsamında Hilmi Dilmen İlköğretim Okulu öğrencilerine ağaç tohumları dağıtıldı.

TEMA Vakfı İl Temsilciliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Isparta Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Özel Isparta Hastanesi’nin işbirliği ile gerçekleştirilen ‘Tohumdan Ormana’ projesi kapsamında Hilmi Dilmen İlköğretim Okulu’nda düzenlenen tohum dağıtım törenine Isparta Valisi Ali Haydar Öner, eşi Saadet Şen Öner, İl Milli Eğitim Müdürü Tacettin Yılmaz, TEMA Vakfı İl Temsilcisi Prof. Dr. Recep Çetin, Çevre ve Orman Müdürü Tayfun Büyükküpçü, okul idaresi ve öğrenciler katıldı.

TEMA Vakfı İl Temsilcisi Prof. Dr. Recep Çetin, projenin Türkiye’de bir ilk olduğunu ifade ederek, “Projenin amacı ilköğretim okulu öğrencilerinin tohumdan bir fidanın gelişmesi sürecini gözlemlerini sağlamak, erozyon ve çevre bilincini geliştirmek, ağaç sevgisini kazanmaları sağlamak” dedi.

HEDEF 25 BİN ÖĞRENCİ

TEMA Vakfı İl Temsilcisi Prof. Dr. Recep Çetin, proje kapsamında Isparta il merkezinde bulunan tüm ilköğretim okulu öğrencilerinin katılımını hedeflediklerini söyledi. 25 bin öğrenciye ulaşmak istediklerini belirten Prof.Dr. Çetin, “Öğrencilerimize TEMA Vakfı İl Temsilciliği’nin koordinatörlüğünde İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Çevre ve Orman Müdürlüğü, Isparta Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün yardımları ve Özel Isparta Hastanesinin sponsorluğunda saksı, toprak tohum ulaştırılacaktır. Yetiştirilen fidanlar Kasım 2010’da öğrencilerden toplanacak, fidan getiren her öğrenciye Özel Isparta Hastanesi tarafından hazırlanan eğitim seti hediye edilecektir. Fidanlar İl Çevre ve Orman Müdürlüğü’nce belirlenen alanda toprakla buluşturulacak ve bu alana Yavru Tema Ormanı adı verilecektir. Proje süresi Şubat 2010’da başlayacak ve Kasım 2010’da yetiştirilen fidanların toprakla buluşturulması tamamlanacaktır” diye konuştu.

ISPARTA’DA TEMA’DAN BİR İLK
İHA
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2010 Perşembe 16:57:05
Güncelleme :25 Şubat 2010 Perşembe 17:14:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?