30
Nisan
2024
Salı
ISPARTA

Isparta’ya ihtisas OSB kurulacak

ISPARTA’DA TARIMA DAYALI İHTİSAS OSB KURULACAK

Isparta Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Adar, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’nca çıkartılan yönetmelik doğrultusunda tarıma dayalı ihtisas OSB için çalışmalara başlandığını bildirdi.

Bitkisel ve hayvansal üretimin ve bunlara dayalı sanayinin desteklenmesi, geliştirilmesi, ürünlerin paketlenmesi, işlenmesi, muhafaza edilmesi ile pazarlama yöntemleri konusunda teknik destek verilmesi, rekabet edebilirliğini artırıcı nitelikte uygun ve kaliteli hammaddenin temini için tarım-sanayi entegrasyonunun geliştirilmesini kapsayan yönetmelik doğrultusunda Isparta’da da çalışmalara başlandı. Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Adar, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’nca çıkartılan yönetmelik doğrultusunda tarıma dayalı ihtisas OSB için çalışmalara başlandığını bildirdi. Ticaret Borsası’nın toplu hayvan yetiştiriciliği konusunda mevcut projeleri olduğunu hatırlatan Adar, “Yönetmelik doğrultusunda ihtisas OSB’lerin kurulması kolaylaştırıldı. Önemli destekler veriliyor. Hazine arazileri yatırımlara sunuluyor. Bu fırsatı kaçırmamak için Isparta’da ihtisas OSB kurmak istiyoruz” diye konuştu.

DİLEK’TEN PROJEYE DESTEK

AK Parti Milletvekili Mehmet Sait Dilekde Ticaret Borsası’nın Tarıma dayalı İhtisas OSB Projesi’ni desteklediğini söyledi. Isparta’nın geleceğinin tarımda olduğunu kaydeden Dilek, tarıma dayalı ihtisas organize sanayi bölgesi kurulması için bakanlıklar nezdinde çalışmalara başlandığını sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2010 Pazartesi 10:56:03
Güncelleme :8 Şubat 2010 Pazartesi 10:58:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?