30
Nisan
2024
Salı
ISPARTA

Isparta'ya kar sürprizi!

ISPARTA'DA KAR YAĞIŞI

Isparta'da, önceki gece başlayan karla karışık yağmur, sabah saatlerinde yerini yoğun kar yağışına bıraktı.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nden edinilen bilgiye göre, Isparta merkezde kar kalınlığı 10 santim olarak belirlenirken, kar kalınlığının Eğirdir'de 14, Yalvaç'ta 6, Senirkent'te 4, Uluborlu'da 5, Aksu ve Sütçüler'de 10 santimetre olduğu bildirildi.

İl Özel İdare Genel Sekreteri İbrahim Yıldırım, halen ulaşıma tamamen kapanan yol bulunmadığını, kar yağışının devam etmesi nedeniyle yollarda kısa aralıklarla kapanmaların yaşanabildiğini söyledi. Özel İdare'ye bağlı 7 ekibin 30 kar aracıyla yollarda çalışmalarını sürdürdüklerini söyleyen Yıldırım, ''Özellikle Sütçüler ve Aksu'da yoğun bir kar yağışı var. Ancak şu ana kadar uzun soluklu kapanan yolumuz olmadı. Ekiplerimiz köy yollarında çalışmalarını sürdürüyor. Kısa kısa kapanmalar oluyor, bunlar da çalışmayla açılıyor'' dedi.

Yalvaç'ta Sağır, Eyular, Kurusarı köyleri ile Tokmacık beldesinde yolların kısmen ulaşıma kapandığı ancak Özel İdare ekiplerinin çalışmalarına devam ettiğini belirten Yıldırım, Yenişarbademli'de de Aksu'ya bağlanan yolun kapalı olduğunu ancak çalışmaların devam ettiğini söyledi. Uluborlu'nun İnizar köyünde zaman zaman ulaşımın engellendiğini ifade eden Yıldırım, ekiplerin bu alanlarda da çalışma yaptıklarını söyledi. Yıldırım, ilçe, belde ve köylerden gelen taleplere göre ekipleri yönlendirme yaptıklarını belirtti.

Karayolları 135. Şube Şefi Süleyman Sarıtaş ise Isparta-Antalya Karayolu'nun Dereboğazı mevkiinde sorun yaşandığını ve ekiplerin trafiği açmak için çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti. 5 ekibin 10 bıçaklı araç, 4 de greyder ile çalıştığını ifade eden Sarıtaş, en büyük sorunu zincirsiz yola çıkan araçların yarattığını söyledi. Sürücülere zincirli yola çıkmalarını öneren Sarıtaş, ''Özellikle şehirler arası yollarda zincir kullanılmasını öneriyoruz. Zincirle yola çıkıldığı takdirde büyük sıkıntılar yaşanmayacak'' dedi.

Isparta'da Eğirdir, Yalvaç ve Aksu'daki okullar kar yağışı nedeniyle tatil edildi.

ISPARTA'DA KAR YAĞIŞI
İHA
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2010 Pazartesi 17:19:03
Güncelleme :8 Şubat 2010 Pazartesi 17:25:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?