30
Nisan
2024
Salı
ISPARTA

İşten çıkarılan işçiler isyanda

İŞTEN ÇIKARILAN BELEDİYE İŞÇİLERİ İSYANDA

AK Parti Isparta İl Başkanı Mehmet Uğur Gökgöz, 10 Şubat Çarşamba günü parti binasında düzenlediği basın toplantısında belediyeden 80’i ÇEVTEM işçisi olmak üzere toplam 90 kişinin işten çıkarıldığını bildirdi.

AK Parti olarak, kendilerine hiçbir açıklama yapılmadan işlerine son verilen işçilerin her zaman yanında olacaklarını belirten AK Parti Isparta İl Başkanı Mehmet Uğur Gökgöz, “Bizler işçilerin hakkını ve hukukunu aramak için mücadele edeceğiz” dedi. Toplantıda belediyeden çıkarılan işçiler de bir açıklama yaptı.1992 yılından bu yana belediyede çalıştığını belirten 43 yaşındaki Mehmet Ergüven, hala işten çıkış nedenini anlayamadıklarını söyledi. 2009’un Aralık ayında işlerine son verildiğini dile getiren Ergüven, “Suçumuz, önceki belediye başkanının talimatlarını yerine getirmek mi, bize verilen görevi yapmak mı? Sudan bahanelerle bizi kışın ortasında sokağa attılar. Ben 20 yılımı verdim. 5 belediye başkanı ile çalıştım. Bu bize reva mı?” diye konuştu.

İşine son verilen Mücahit Gedik ise haksız yere işten çıkarılarak mağdur edildiklerini söyleyerek, “15 Ocak’a kadar çalıştık ama 31 Aralık 2009’da işten çıkarıldığımızı öğrendik. Biz işçiyiz, partilerle işimiz olmaz. Ekmeğimizin derdindeyiz. Evde insanlar bizden ekmek bekliyorlar. İşten çıkış nedenimizi bile bilmiyoruz” diye konuştu.

İŞTEN ÇIKARILAN BELEDİYE İŞÇİLERİ İSYANDA
İHA
Yayın Tarihi : 10 Şubat 2010 Çarşamba 17:14:02
Güncelleme :11 Şubat 2010 Perşembe 13:13:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?