30
Nisan
2024
Salı
ISPARTA

Kalp ameliyatı sırasında doğum

KALP AMELİYATI SIRASINDA DOĞUM

Isparta'da, dokuz yaşında geçirdiği kalp rahatsızlığı nedeniyle 3 kez operasyon geçirmesine karşın kalbindeki sorun tamamen giderilemeyen 24 yaşındaki Emine Yılmaz, 32 haftalık hamile iken yeniden ameliyat edildi.

Acil olarak Şevket Demirel Kalp Merkezi'ne kaldırılan Emine Yılmaz, kalp kapakçığının değiştirilmesi için ameliyata alındı. Emine Yılmaz'ın 32 haftalık bebeği de sezaryenle dünyaya getirildi. Hem kalp ameliyatı olan hem de sezaryenle doğum yapan Yılmaz'ın operasyonuna 20 kişilik ekip katıldı. Yaklaşık 5 saat süren yaşam mücadelesinin ardından anne Yılmaz ile minik bebek kurtarıldı ancak sadece üç gün yaşayabildi. Operasyonu gerçekleştiren Kalp ve Damar Cerrahi Prof.Dr. Hüseyin Okutan, bebeğin erken doğum nedeniyle değil kalp yetersizliği nedeniyle hayatını kaybettiğini belirtti.

Servise alınan anne Emine Yılmaz'ın sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. Kalp ve Damar Cerrahi Prof.Dr. Hüseyin Okutan, bu tür bir operasyonu ilk defa gerçekleştirdiklerini söyledi. Kardiyoloji, kadın doğum uzmanı, hemşireler ve ebe olmak üzere 20 kişilik bir ekiple girdikleri ameliyatın yaklaşık 5 saat sürdüğünü anlatan Okutan, bir yandan kalp kapakçığının değiştirildiği diğer yandan sezaryenle bebeğin alındığı operasyonun riskli olduğunu söyledi. Başarılı bir operasyon gerçekleştirildiğini belirten

Prof.Dr. Okutan, şöyle konuştu: "Anne önemli bir operasyon geçirerek sağlığına kavuştu. Ancak bebeği üç gün yaşatabildik. Kaybetmemizin sebebi erken doğum değil, kalbindeki rahatsızlık. Bebeğin kalbinde de delik bulunuyordu. Müdahale ettik ama küçük olması nedeniyle başarılı olamadık. Normal bir doğum da olsaydı bebeği kaybetmek muhtemel olurdu."

Prof. Dr. Okutan, anneye bir daha hamile kalmaması yönünde uyarıda bulunduklarını sözlerine ekledi.

KALP AMELİYATI SIRASINDA DOĞUM
İHA
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2010 Salı 12:05:04
Güncelleme :9 Şubat 2010 Salı 17:50:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?