30
Nisan
2024
Salı
ISPARTA

Kar karanlıkta bıraktı

KAR KARANLIKTA BIRAKTI

Isparta’da dün başlayan ve il genelinde hayatı olumsuz yönde etkileyen kar yağışı, 83 köyde elektrik kesintileri yaşanmasına neden oldu.

TEDAŞ Isparta Müessese Müdürü Niyazi Kıvılcım, şehri merkezindeki kısa aralıklarla meydana gelen kesintilerin, nakil hatları üzerinde biriken karın yere düşmesiyle iletkenlerin birbirine çarpmasından meydana geldiğini belirtti. Eğirdir, Sütçüler ve Aksu ilçelerini besleyen 154 bin watt gücündeki ulusal sistem trafo ağında arıza meydana geldiğini aktaran Kıvılcım, “Yaşanan arızayla 3 ilçe, 8 kasabada ve ilçeye bağlı köylerde elektrik kesintisi yaşandı. Ekiplerimizin çalışmaları sonucu Eğirdir’e Barla Beldesi üzerinden enerji sağladık ve akşam saatlerinde ilçe elektriğe kavuştu. Sütçüler ve Aksu için Şarkikaraağaç üzerinden enerji kaynağı sağlamak üzere çalışmalarımız sürüyor” dedi.

Isparta genelinde 83 köyde halen elektriklerin kesik olduğunu ifade eden Kıvılcım, şunları söyledi:

“İl genelinde 83 köye elektrik veremiyoruz. Enerji nakil hatlarında biriken karın iletken telleri yere çok yaklaştırması nedeniyle can ve mal emniyeti açısından bazı köylerin elektriği kesildi. Buzların kontrol edilip tek tek kırılması gerekiyor. Bazı köylere de ulaşım zorluğu nedeniyle ulaşamıyoruz. Buzların kırılma süresinin 8-10 gün alacağını tahmin ediyorum. Çalışmalarımızı en hızlı şekilde sürdürerek, köylere elektriği bir an evvel vermek istiyoruz.”

TEDAŞ’ın 20 kişilik ekiple, özel müteahhitten de ekipman desteği alarak arazide çalıştığını dile getiren Kıvılcım, elektrik verilemeyen kasabaların da elektriğinin bugün itibariyle geleceğini tahmin ettiklerini aktardı.

KAR KARANLIKTA BIRAKTI
İHA
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2010 Salı 16:34:00
Güncelleme :9 Şubat 2010 Salı 17:50:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?