30
Nisan
2024
Salı
ISPARTA

Kara Havacılık Okulu taşınıyor

KARA HAVACILIK OKULUNUN ANKARA'DAN ISPARTA'YA TAŞINMASINDA GERİ SAYIM

Genelkurmay Başkanlığı'nın Ankara Etimesgut'taki Kara Havacılık Okulu'nu Isparta'ya taşıma projesinde son aşamaya gelindi.

Ankara Etimesgut'ta bulunan Kara Havacılık Okulu'nu Süleyman Demirel Havalimanı'na taşıma projesiyle ilgili son viraj alındı. Kamulaştırma ve imar planıyla ilgili sürecin tamamlanmasıyla birlikte projenin yapı işi de Mart'ta ihale edilecek.

Süleyman Demirel Havaalanı'nı atıllıktan kurtaracak proje sayesinde büyük bir hareketlilik yaşanacak. Türk Hava Yolları'nın (THY) tarifeli seferleri ile eğitim uçuşlarının yapıldığı havalimanına Kara Havacılık Okulu'nun taşınması sivil uçuşları etkilemeyecek.

ITSO'NUN EMEĞİ BÜYÜK

Her yıl yüzlerce pilot yetiştiren Kara Havacılık Okulu'nun Etimesgut askeri tesislerinden Süleyman Demirel Havaalanı içerisine taşınıp, eğitime burada devam etmesinde Isparta Tİcaret ve Sanayi Odası'nın (ITSO) da rolü büyük. ITSO Başkanı Hasan Hüseyin Kaçıkoç ve ekibinin önceki yönetim döneminde gündeme alınan bu konuyu ısrarla takip edip mutlu sona gelinmesinde büyük katkı sağladıkları belirtildi.

Kaçıkoç, Isparta ekonomisine büyük katkı sağlayacağına inandıkları bu projenin kent için büyük şans olduğunu söyledi.

Havalimanının bu projeyle birlikte inanılmaz derecede canlılık kazanacağını vurgulayan ITSO Başkanı Kaçıkoç, daha önce proje maliyetinin 200 milyon TL'lik olduğunu açıklamıştı.

Süleyman Demirel Havalimanı'na projenin tamamlanmasıyla birlikte 600'ün üzerinde personel gelecek, 130 uçak inecek ve 3 yeni pist kurulacak.

KARA HAVACILIK OKULUNUN ANKARA'DAN ISPARTA'YA TAŞINMASINDA GERİ SAYIM
KARA HAVACILIK OKULUNUN ANKARA'DAN ISPARTA'YA TAŞINMASINDA GERİ SAYIM
İHA
Yayın Tarihi : 27 Şubat 2010 Cumartesi 14:01:04
Güncelleme :27 Şubat 2010 Cumartesi 14:46:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?