30
Nisan
2024
Salı
ISPARTA

Kayıp gençler bulunamadı

EĞİRDİR GÖLÜNDE KAYBOLAN GENÇLER

Eğirdir Gölü'nde kaybolan gençleri arama çalışmaları 14 gündür devam ediyor.

Isparta'nın Atabey İlçesi İslamköy beldesindeki Süleyman Demirel Demokrasi Müzesi'nde bilgi işlem sorumlusu olarak çalışan Sever Özkan ile aynı müzede hizmetli olarak çalışan Ümit Gökdere ve Bilal Duran, Eğirdir Gölü'ndeki Bedre Koyu'na gelmiş daha sonra kıyıya çekilen deniz bisikletini suya indirerek göle açılmışlardı. Kayıp gençleri arama çalışmalarında 14 gün olmasına karşın bir sonuca ulaşılamadı.

Arama kurtarma çalışmalarına katılan Afyonkarahisar ekibi geri dönerken, 12 balıkçı teknesi ile arama çalışmaları sürüyor. İl Afet ve Acil Durum Müdürü Muhammed Arabacı, tüm çabalara rağmen kayıp üç gence ulaşılamadığını ifade etti. Sever Özkan'a ait cüzdanın bulunmasından sonra kayıp gençlere ait başka bir eşyaya rastlanılmadığını dile getiren Arabacı, deniz bisikletine de ulaşılamadığını söyledi.

Arama çalışmalarının son durumu hakkında bilgi veren Arabacı, 14 gündür gölün yüzeyinde ve dibinde bakılmadık nokta kalmadığını belirtti. Şu an Isparta İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nün 7, Eğirdir Jandarma Bot Timi'nden 10 kişilik dalgıç ekibinin arama çalışmalarını sürdürdüğünü anlatan Arabacı, şöyle konuştu: "Afyonkarahisar ekibi ise ayrıldı. Afyonkarahisar'dan gelen SONAR adı verilen cihazla gölün dibi taransa da bir sonuca ulaşılamadı. Balıkçılarımız da 12 tekneyle arama yapıyor."

Kayıp gençlerin gölün içinde olduklarını tahmin ettiklerini ifade eden Arabacı, sözlerini şöyle tamamladı: "Kayıp gençlerin su altında olduklarını tahmin ediyoruz. Tahminimiz doğruysa kış şartları nedeniyle cesetlerin 20 güne kadar dipte kalma ihtimali var. Fakat, cesetler bir kayanın altında kalmışsa, bir balçıktaysa çıkmaları çok daha uzun süre alabilir."

İHA
Yayın Tarihi : 25 Mart 2010 Perşembe 11:22:05
Güncelleme :26 Mart 2010 Cuma 11:10:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?