30
Nisan
2024
Salı
ISPARTA

Mahallelinin baz direnişi

ISPARTA'DA BAZ DİRENİŞİ

Isparta'da, bir camiye baz istasyonu kurdurmamak için günlerdir cami avlusunda nöbet tutan kadınlar polis engeline takıldı. Camiye baz istasyonu kurulmasına izin vermeyeceklerini söyleyen mahalle sakinleri olaya büyük tepki gösterdi.

29 Ocak günü yatsı namazından sonra baz istasyonu kurmak için Medine Camii'ne gelen iki yetkili, caminin üst katında namaz kılınan bölümde baz istasyonunun teknik cihazlarının içine yerleştirileceği kabini yerleştirdikleri esnada mahalleli tarafından dışarı çıkarılmıştı. Medine Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından GSM şirketine, yıllık altı bin dolara kiraya verildiği iddia edilen camide istasyon kurulmasının önüne geçmek için mahalle halkı seferber olmuş, mahalleli kadınlar gece gündüz cami

avlusunda, istasyonu kurmak için gelecek ekipleri camiye sokmamak amacıyla nöbet tutuyordu.

Bilgi İletişim ve Teknoloji Kurumu'ndan izin alan GSM şirketi, teknik elemanlarının camiye güvenli şekilde girmesi için valilikten, polis güvenliği talep etti. Valiliğin izniyle, teknik elemanlar bugün camiye geldi. Ancak mahalleli, teknik ekibi camiye sokmak istemedi. Bunun üzerine polis, yetkili mercileri aradı ve GSM şirketinin yasal sorumluluklarını yerine getirdiği bilgisine ulaştıktan sonra teknik ekibin içeri germesine izin verdi.

SÖKÜP ATARIZ

Teknik ekibin istasyon kurmasına izin verilmesine tepki gösteren mahalleli kadınlar, polise direndi. Cami avlusuna girip teknik elemanları çıkarmak isteyen kadınlar, "Evlerimiz caminin yanında. Çocuklarımız bu avluda oynuyor. Sağlımız için camide baz istasyonu kurulmasını istemiyoruz. Bu camiye baz istasyonu kurdurmayacağız. Kursalar bile söküp atmasını biliriz" dedi. Cami önünde kordon oluşturan polisin sağduyulu yaklaşımı ile olayların büyümesi engellendi.

DAVA AÇACAĞIZ

Mahalle Muhtarı Ahmet Sevil ise, şikayetlerini valilik, belediye ve müftülüğe ilettiklerini belirterek, "Derdimizi kimseye anlatamadık. Şu halde yapacak bir şey yok. Hakkımızı yasal yollardan arayacağız" diye konuştu.

ISPARTA'DA BAZ DİRENİŞİ
ISPARTA'DA BAZ DİRENİŞİ
ISPARTA'DA BAZ DİRENİŞİ
İHA
Yayın Tarihi : 3 Şubat 2010 Çarşamba 17:19:01
Güncelleme :3 Şubat 2010 Çarşamba 21:05:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?