30
Nisan
2024
Salı
ISPARTA

Okulda dayak rezaleti!

KADIN MÜDÜRÜN ÖĞRENCİNİN KOLUNU KIRDIĞI İDDİASI

Isparta'nın Gelendost İlçesinde bulunan Şehit Erhan Çakmak İlköğretim Okulu'nda görevli kadın müdür E.Ç.'nin 14 yaşındaki S.K. isimli erkek öğrencisini sopayla döverek ameliyatlı olan köprücük kemiğini ve kolunu kırdığı iddia edildi.

İddialara göre, olay, Isparta'nın Gelendost İlçesi Şehit Erhan Çakmak İlköğretim Okulu'nda meydana geldi. 8'inci sınıf öğrencisi S.K. sıra arkadaşıyla şakalaşırken tartışmaya başladı.

Bu sırada tartışmayı duyarak sopa ile sınıfa giren okulun kadın müdürü E.Ç. önce sınıfın penceresinden aşağı sarkan dört öğrenciye ardından da kavga eden iki öğrenciye vurmaya başladığı öne sürüldü. Müdürün koridora kaçan öğrenciyi yakalayarak burada da dövdüğü iddia edildi. Olayın ardından okuldan kaçarak eve gelen öğrenci

S.K. olayı babası B.K.'ya anlattı. Oğlunun kolundaki morlukları gören B.K., Gelendost Savcılığı'na giderek bayan müdür hakkında suç duyurusunda bulundu. B.K., oğlunun 10 ay önce düşme sonucu sol köprücük kemiğinin kırıldığını ve yapılan ameliyatla koluna ince bir çivi takıldığını, oğlunun kolunu tutmasına rağmen öğretmenin sopayla vurmaya devam ettiğini öne sürdü. Çocuğunun okuldan kaçarak daha fazla dayak yemekten kurtulduğunu anlatan B.K., şunları söyledi: "Bana geldi ve hemen hastaneye götürdüm. Daha

önce ameliyat olan kemiğin yeniden kırıldığı ve kol kemiğinde de ayrıca bir kırık olduğu tespit edildi. Adli olay olunca rapor emniyete verildi. Ben ve diğer dayak yiyen çocukların aileleri okul müdürü hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduk."

Dayak sonucu köprücük kemiği ve kolu kırıldığı iddia edilen S.K. ise şu iddialarda bulundu: "Müdürümüz bana hiçbir şey söylemeden direk sopayla vurmaya başladı. Sopayı kollarıma vurunca daha önce ameliyat olan köprücük kemiğimi sağ elimle kapatarak korumaya çalıştım. Elime sopa geldi ve koridora kaçtım. Beni orada da yakalayıp vurmaya devam etti. Durmayacağını anlayınca korkup eve kaçtım. Solak olduğum için de şimdi hem yazı yazmada hem de diğer işlerde zorlanıyorum."

İNCELEME BAŞLATILDI

İl Milli Eğitim Müdürü Tacettin Yılmaz ise, olayla ilgili inceleme başlatıldığını belirtti. İlçe Milli Eğitim Müdürü'nden aldıkları bilgiye göre sopayla dayak söz konusu olmadığını belirten Yılmaz, sözlerine şöyle devam etti: "Müfettişlerimiz inceleme başlattı. Rapora göre hareket edeceğiz. Ancak, bize gelen bilgiler ailenin anlattığı gibi değil. Öğrenci öğretmeniyle tartışıyor. Öğretmenine sert bir şekilde bağırıp çağırıyor. O sırada okul müdürü içeri giriyor ve öğrenciye 'Sen ne yapıyorsun' deyip

ameliyatlı kolundan çekiyor ve dışarı çıkarıyor. Bu sırada öğrencinin kolunda hasar oluşuyor. Tabi doğru bilgi müfettiş raporundan sonra ortaya çıkacak. Olay adli mercilere taşındı. Rapora göre bir karar verilecek."

İHA
Yayın Tarihi : 31 Mart 2010 Çarşamba 12:07:04
Güncelleme :1 Nisan 2010 Perşembe 14:13:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?