30
Nisan
2024
Salı
ISPARTA

Özel çocuklardan örnek proje

ÖZEL ÇOCUKLARDAN ÖRNEK PROJE

Isparta İlköğretim Okulu ve İş Okulu, ‘Mavi Gök Yeşil Yaprak Projesi’ kapsamında ‘Atık Pil Toplama Kampanyası’ başlattı.

Isparta İlköğretim Okulu ve İş Okulu öğrenci ve öğretmenleri ile birlikte projenin sorumluları Muzaffer Sarışahin, Malik Ceyhan, Sedat Yılmaz, Hüseyin Koçer, Huriye Oktan, Naim Gürcan, İ. Hakkı Erginbaş, Belkıs Özcanlı bu projeyi gerçekleştirecek. Okul Müdürü Muzaffer Sarışahin, “Proje kapsamında öğrenciler ve öğretmenler evdeki ve çevredeki atık pilleri sınıflarındaki atık pil kutularına toplayacak. Toplanan piller eczanelere teslim edilecek. Ayrıca atık pillerin çevreye etkileri konusunda bilgilendirici broşür ve afişler okul ve sınıflara asılacak. Öğrencilerimize konuya ilişkin bilgilendirici seminerler verilecek. Bu şekilde özel eğitim gören özel çocuklarımızı da çevreye karşı duyarlı hale getirmiş olacağız’’ dedi. Şahin, projenin amaçlarını şu şekilde sıraladı:

“Öğrenciler ve yetişkinler arasında bilinçlendirme çalışması yaparak, atık pillerin doğru ve sağlıklı bir şekilde toplanması için kampanyalar düzenlemek. Atık Piller, kağıt, metal, cam gibi atıklara göre daha az hacme sahip olmasına rağmen onlardan daha çok, doğal yaşama ve insana karşı tehlikeli ağır metaller içerir.Bu konuda toplumu bilinçlendirmek. Yaşamımızın bir parçası haline gelen, oyuncaklarda, hesap makinelerinde, fotoğraf makinelerinde, televizyon kumandalarında kullandığımız katı piller de içerdikleri maddeler nedeniyle çevre için potansiyel tehlike oluşturmaktadırlar. Çünkü kuru piller kadmiyum, cıva, nikel, gümüş ve çinko gibi tehlikeli ve zehirli ağır metaller içermektedir Kuru pillerin zarar görmesi veya değişik faktörlerle açığa çıkan bu ağır metaller bozunarak serbest hale geçer ve toprak, hava veya suya karışarak çevreyi kirletir. Kirlenen yer altı sularını arıtmak çok masraflı bir iştir. Proje ile atık pillerin tehlikelerini önceden önlemek.”

Öte yandan Isparta-Burdur Eczacılar Odası’nın da projeye Atık Pil Kutusu sağlayarak destek olduğu bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2010 Çarşamba 10:54:02
Güncelleme :24 Şubat 2010 Çarşamba 11:01:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?