30
Nisan
2024
Salı
ISPARTA

Personele 15 gün ücretsiz izin

PERSONELE 15 GÜNLÜK ÜCRETSİZ İZİN

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastaneleri yönetimi, Döner Sermaye gelirinden maaş ödediği 648 personeli dönüşümlü olarak 15’er gün süreyle ücretsiz izne çıkartacak.

SDÜ Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastaneleri Başmüdürü Mehmet Uygur, özel şirket kanalı ile istihdam edilen 648 personelin dönüşümlü olarak 15’er gün süreyle ücretsiz izne çıkartılacağını söyledi. SDÜ’nün yaşadığı sorunun sadece Isparta’ya özgü olmadığını belirten Başmüdür Uygur,“Bu sorun sadece bize özgü değil. Tüm Türkiye genelinde üniversite hastanelerinin yaşadığı ortak sorun mali kriz. Gerçekten çok zor durumdayız. Türkiye genelinde üniversite hastanelerinin tümü gerçekten çok zor durumdadır. Bu uygulama sadece bize özgü değil. Başka çaremiz kalmadı. Ekonomik krizden çıkmak için farklı metotları ve çözüm yollarını üretme gayreti içerisindeyiz.

Şimdi net bir kararımız ve eylem planımız yok. Ama herkesi 15’er gün süreyle ücretsiz izne çıkarma yönünde çözüm formüllerimiz var. Ayrıca yüksek ücret alan personelin de asgari ücret seviyesine getirilmesi gibi bir kararlılık var. Aramızda bunu müzakere ediyoruz. Şunu net bir şekilde söyleyebilirim ki bunu yapmazsak işçi çıkarmak zorunda kalacağız. Biz Hastane Başhekimliği yönetimi olarak, işçi çıkarmak istemiyoruz. Kimseyi mağdur etmek istemiyoruz. İşçi çıkarmayacağız. 15’er gün süreyle ücretsiz izne ayıracağız” dedi.

SDÜ Hastanesi Başhekimliği, DSG ile tam 648 personel istihdam ediyor. Bu kadronun 176’sı hemşire olarak görev yapıyor. 648 kişi içerisinde hijyen şartlarını sağlayan görevlilerin yanı sıra ameliyathanelerde görevli sağlık uzmanları da var.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2010 Cuma 10:14:02
Güncelleme :26 Şubat 2010 Cuma 10:34:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?