30
Nisan
2024
Salı
ISPARTA

Polis arabası gelin arabası oldu

POLİS ARABASI GELİN ARABASI OLDU

Isparta İl Emniyet Müdürlüğü, dini nikahla yaşayan biri cezaevinde toplam 10 çifti evlendirdi. Düğün töreninde polis arabası gelin arabası oldu.

Isparta Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis Büro Amirliği, Türkiye'de bir ilke imza atarak 'Evlilik Projesi' başlattı.

Kentte dini nikahla yaşayan 10 çiftin resmi nikah kıydırması için seferber olan polis 'Benimle Evlenir misin' adı verilen proje kapsamında dini nikahlı 10 çiftin resmi nikahını kıydırdı. Bakkallar ve Bayiler Odası Düğün Salonu'nda gerçekleştirilen düğün töreni öncesi gelinlerin Halk Eğitim Merkezi'nde bulunan kuaförde saçları yapıldı. Buradan topluca çıkan çiftler gelin arabası

olarak süslenen polis arabalarına bindi. 10 çift için önce şehirde konvoy düzenlendi. Korna sesleri arasında salona gelen Gökhan Unan ve Nazlı Serin ile Mehmet Yeleç ve Sultan Özçelik adlı çiftler, katkılarından ötürü Isparta polisine teşekkür ederken, çok mutlu olduklarını söylediler.

Emniyet Müdür Yardımcısı Yusuf Güngör de, Isparta'da Roman kültürüyle yaşayan vatandaşların uzun süredir resmi nikahsız yaşama şeklini seçtiklerini belirterek bundan dolayı çocuklarının eğitim sorunu, anne baba velayetinde sıkıntı çektiklerini belirtti. Nikahsız çiftlerin başka kişilere olumsuz örnek olmalarını önlemek amacıyla bu projenin geliştirildiğini ifade eden Güngör, bu şekilde yaşayan çok sayıda çift olduğuna dikkat çekti. Güngör, önümüzdeki günlerde resmi nikahsız yaşayan diğer çiftlerinde

resmi nikahının kıyılacağını ve bu yönde çok sayıda başvuru aldıklarını söyledi.

Törende, 10 çifti temsilen Tahir Çalışkan ve amcasının kızı Çimen Çalışkan'ın resmi nikahı kıyıldı. Nikah şahitliğini Vali Yardımcısı Cengiz Ata ile Emniyet Müdür Yardımcısı Yusuf Güngör yaptı. Salonda bulunun diğer çiftlerin de 'evet' cevabıyla alkışlar arasında diğer çiftlerin de evlilik cüzdanları verildi.

Nikah töreninin ardından Roman havaları ile coşan çiftler polislerle karşılıklı oynadı.

POLİS ARABASI GELİN ARABASI OLDU
POLİS ARABASI GELİN ARABASI OLDU
POLİS ARABASI GELİN ARABASI OLDU
İHA
Yayın Tarihi : 9 Mart 2010 Salı 16:55:05
Güncelleme :9 Mart 2010 Salı 17:15:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?