30
Nisan
2024
Salı
ISPARTA

Şampiyona altın ödülü

ŞAMPİYONA ALTIN ÖDÜLÜ

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Gençler Türkiye Grekoromen Müsabakaları’nda ameliyat olduktan bir gün sonra müsabakalara katılıp ‘Türkiye Birincisi’ olan Engin Dağlı ve Samet Öztürk’ü altın ile ödüllendirdi.

5-7 Mart tarihleri arasında Kayseri’de yapılan Gençler Grekoromen Güreş Türkiye Şampiyonası’nda Engin Dağlı, 120 kilogramda 5 tur güreşerek 2010 yılı ‘Gençler Türkiye Şampiyonu’ oldu. Müsabakalardan iki gün önce rahatsızlanarak Kayseri’de ameliyat olan Dağlı, ertesi günü de müsabakalara başlayıp, 5 sporcuyu yenerek gurubunda Türkiye birincisi oldu.

Türkiye Şampiyonası’nda başarı gösteren Dağlı'yı Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın altın takarak ödüllendirdi.Başkan Günaydın, güreşin Türk milletinin ana sporlarından biri olduğunu ifade ederek, “Gençlerimizin bu başarısından dolayı gerçekten sevinçliyim. 7 sene önce vermiş olduğum emeklerin bugün meyvesini toplamaktayız. Aslında güreş kulübümüz bundan çok daha iyi yerlerde olabilirdi. Ancak benden sonra 5 yıl gibi olumsuz bir dönem geçti. O dönemde belediye güreşe istenilen ilgiyi vermedi. 7 yıl önce 12 yaşında aldığımız gencimiz şimdi Türkiye Şampiyonu oldu. Sporcumuzun umarım Avrupa Şampiyonu da olur” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Mart 2010 Çarşamba 17:55:02
Güncelleme :10 Mart 2010 Çarşamba 18:22:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?