30
Nisan
2024
Salı
ISPARTA

Senirkent’te sözleşme sevinci

SENİRKENT’TE TOPLU SÖZLEŞME SEVİNCİ

Isparta'nın Senirkent İlçesi Sulama Birliği´nde 69 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi görüşmeleri anlaşmayla sonuçlandı. Önceki gün imzalanan protokolle işçi ücretlerine yüzde 7 zam yapıldı.

Tes-İş Sendikası Isparta Şubesi ile Senirkent Sulama Birliği arasındaki 69 işçiyi kapsayan görüşmeler, mutlu sonla sonuçlandı. İki yıl devam edecek toplu iş sözleşmesi protokolü Senirkent İlçesi’nde düzenlenen törenle imzalandı.

Senirkent Belediyesi toplantı salonunda yapılan protokol törenine Senirkent Belediye Başkanı aynı zamanda Senirkent Sulama Birliği Başkanı Hüseyin Baykal, Tes-İş Sendikası Isparta Şube Başkanı Mustafa Kaya ve yönetimi, belde belediye başkanları, encümen üyeleri ve Sulama Birliği’nde çalışan işçiler katıldı.

Senirkent Belediyesi ile Tes-İş Sendikası arasında yaklaşık 50 gün devam eden görüşmelerin ardından işçi ücretlerinde ilk yıl yüzde 7, ikinci yıl ise yüzde 5 artı gelişecek olan enflasyonun yüzde 50’sine göre yapılması konusunda mutabakata varıldığı bildirildi. Toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde ayrıca işçilerin yıllık kıdemleri ve pozisyonlarına göre iş güçlüğü zamlarının ilave edildiği belirtildi.

Protokol töreninde konuşan Tes-İş Isparta Şube Başkanı Mustafa Kaya, müzakerelerin mutlu sonla ulaşmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Toplu İş Sözleşmemiz 26 Mart 2010 tarihinde sonlandırıldı. Sözleşmeyi protokol haline getirip yürürlüğe gireceğiz. Burada önemli bir noktaya değinmek istiyorum. Sendikalı işçinin varolduğunu göstermek ve örgütlenmeyi pekiştirmek bizim amacımızdı ve amacımıza ulaşmış olduk. Birbirimizi anlayarak sözleşmeye oturduk. İyi bir dönem geçirdiğimizi düşünüyorum. Başta Senirkent Belediye Başkanımız Hüseyin Baykal olmak üzere, sözleşmede emeği geçen herkese teşekkür ediyor, hayırlı uğurlu olsun diyorum” dedi.

Senirkent Sulama Birliği Başkanı Hüseyin Baykal ise “Yıllarca çalışma yaşamımda işçinin hakları ve iş garantisi mücadelesini koruma adına mücadele etmiş bir kişi olarak, sendikalı işçinin gereklilik noktasında toplu sözleşme imzalandı. İşçilerimizin taleplerine yüz yüz cevap vermek tabiki isteriz, fakat ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik kriz ve kötü durum bunu zorlaştırıyor. İşveren olarak imkanların sonuna kadar zorluyarak, çaba sarfettik. Bu birliği yaşatmak lazım, birlik olmazsa işçi kardeşlerimizde olmaz. Birliğin ayakta kalması için hep beraber çaba sarfedeceğiz” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Mart 2010 Çarşamba 18:01:01
Güncelleme :10 Mart 2010 Çarşamba 18:21:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?