30
Nisan
2024
Salı
ISPARTA

Sertifikalarını aldılar

SERTİFİKALARINI ALDILAR

Isparta’nın Keçiborlu İlçesi Aydoğmuş Beldesi’nde İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü’nce düzenlenen Minyatür İpek Halı Dokumacılığı Kursu’nu başarıyla bitiren 14 kursiyer törenle sertifikalarını aldı.

Törene Isparta Valisi Ali Haydar Öner, Kaymakam Vedat Yılmaz, İlçe Jandarma Komutanı Yüz. Ali Uslu, Aydoğmuş Belediye Başkanı Ramazan Zülüflü, Keçiborlu Belediye Başkanı Turgut Soykan, Senirkent Belediye Başkanı Hüseyin Baykal, Gönen Belediye Başkanı Mete Elcim, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.

Törende kursiyerler adına konuşan Teslime Şirin Uysal, kurs öncesinde tüketen insanlar olduklarını belirterek, “Artık üreten ve toplumsal hayata katkı sağlayan insanlar olduk. Ürettiğimiz ürünlerle neler yapabileceğimizi kanıtladığımızı düşünüyoruz. Bu şekilde üreten insanlar olarak hayatımızı devam ettirmek istiyoruz” dedi.

Minyatür Halı Dokuma Kursu’nun 15 Ekim 2009’da başladığını belirten İŞKUR İl Müdürü Ahmet Durmuş ise 4 ay devam eden kursa 14 kursiyerin katıldığını belirterek, “Kurs süresince kursiyerlere günlük 15 TL cep harçlığı verdik. Böylece hem aile ekonomilerine katkıda bulundular hem de sanat sahibi, meslek sahibi oldular. Kursiyerlerimize öğrendikleri mesleklerini devam ettirerek ülke ve aile ekonomisine katkı sağlamalarını diliyorum” dedi.

Isparta Valisi Ali Haydar Öner, Aydoğmuşlu kadınların kursa gösterdiği ilgiyi şükranla karşıladığını ifade ederek, boş zamanların çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Vali Ali Haydar Öner, “Bildiğiniz gibi ‘Tüfek icat oldu mertlik bozuldu’ misali abdal kutu denen bir cihaz çıktı, sabahtan akşama kadar bizi karşısına bağlıyor.O dizi senin, bu dizi benim. İşe yaramaz televole programlarıyla zamanımızı çalıyorlar. Sadece zamanımızı değil, evimize sağlayabileceğimiz ekonomik katkıyı bizden çalıyorlar. Yani bir evde 2 kişi halı dokusa veya gelir getirici bir iş yapsa aile ekonomisi, sofraya gelen rızık ve kalkınmışlık düzeyi ne ölçüde etkilenir” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2010 Perşembe 18:17:05
Güncelleme :18 Şubat 2010 Perşembe 18:20:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?