30
Nisan
2024
Salı
ISPARTA

Süt üreticileri aynı çatı altında

SÜT ÜRETİCİLERİ AYNI ÇATI ALTINDA

Isparta’da 147 süt üreticisi iki ay önce kurulan ‘Isparta Süt Üreticileri Birliği’ çatısı altında toplandı.

Birlik Başkanı Şevki Kaya, Isparta Merkez dahil olmak üzere, Uluborlu, Senirkent, Eğirdir, Aksu, Gelendost, Yenişarbademli, Atabey ve Sütçüler’in çalışma alanı olarak belirlendiğini dile getirdi.

Daha önce üreticilerin damızlık birliklerine üye olabilmesi için en az 5 sağılabilir inek sahibi olması gerektiğini hatırlatan Isparta Süt Üreticileri Birliği Başkanı Şevki Kaya, artık bir tek hayvanı dahi olsa üreticinin birliğe kayıt olabileceğini söyledi. Birliğin, üreticilere hayvan desteklerinden yararlanması noktasında devreye girerek destek almasını sağlayacağını ifade eden Kaya, “Süt desteklemelerinde, icmallerin artık süt üretici birliklerinden geçmesi mecburiyeti getirildi. Artık icmalleri Tarım il ve ilçe müdürlükleri işleyemeyecek. Bu durumda birliğimizin önemi daha da iyi anlaşılıyor” diye konuştu.

Birliğin 147 üyeden oluştuğunu ve binin üzerinde hayvan varlığına sahip olduklarını aktaran Şevki Kaya, “Geçtiğimiz yıllarda yaşanan düşük fiyat sorunu sona erdi. Sıkıntılarımızı aştık. Bugün üretici sütün litresini 86 kuruştan satıyor. Süte büyük talep var. İnşallah bu böyle devam eder” dedi.

SÜT ÜRETİCİLERİ AYNI ÇATI ALTINDA
İHA
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2010 Çarşamba 10:47:03
Güncelleme :24 Şubat 2010 Çarşamba 10:51:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?