30
Nisan
2024
Salı
ISPARTA

Süt üreticisi zor durumda

SÜT FİYATLARINDAKİ ARTIŞ ARZ TALEP DENGESİNİ BOZDU

Süt fiyatlarındaki sürekli artışla birlikte, arz talep dengesinin bozulduğunu belirten Isparta Ziraat Odası Başkanı Bayram Kutlu, konuyla ilgili en çok tüketicinin zarar göreceğini söyledi.

 Yakın bir döneme kadar üreticinin sütü zararına satmak zorunda kaldığını belirten Isparta Ziraat Odası Başkanı Bayram Kutlu, “Üretici et fiyatları yükselince çaresiz kalıp süt danasını kasaba vererek zararını kapattı. Süt ineklerinin azalmasıyla üretim düşünce, yoğun talep süt fiyatlarında hızlı yükselişi de beraberinde getirdi” dedi. Geçen yıl Isparta’da süt üreticisinin 35-40 kuruştan sattığı sütün 96 kuruşa yükseldiğini kaydeden Bayram Kutlu, “Süt fiyatındaki yükselme, süt ürünlerine de doğrudan yansıdı. Taze peynirin kilosu 4 liradan 6 liraya, yükseldi. 6 liradan satılan tereyağı 13 lira. Bugün markette sütün litresi 1 lira 75 kuruş” şeklinde konuştu.

Üretici ve tüketicinin mağdur olmasını istemediklerini de sözlerine ekleyen Kutlu, “Üretici sattığından kar etsin, tüketici de uygun fiyattan alsın istiyoruz ancak böyle olmuyor. Fiyat yükselince, sütte ithalat düşünülüyor. Bu sefer de para kazanmaya başlayan üretici zarar edecek. Sütte dengeleri sağlayacak tedbirlerin bir an önce alınmasını bekliyoruz” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2010 Cuma 10:36:00
Güncelleme :12 Şubat 2010 Cuma 12:08:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?