30
Nisan
2024
Salı
ISPARTA

Tartışmalı kuyu kapatılacak

TARTIŞMALI KUYU KAPATILACAK

Isparta Mahalli Çevre Kurulu 2008 yılında Yakaören’de sıcak su için açılan kuyunun kapatılmasına karar verdi.

Uzun süredir Isparta gündemini meşgul eden ve 2008 yılında Yakaören köyündeki sıcak su için açılan kuyu ile ilgili Mahalli Çevre kurulu Vali Haydar Öner Başkanlığında toplandı. Kurul üyelerine komisyon tarafından hazırlana bir rapor bir rapor sunulurken toplantıya, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Vali Yardımcısı İzzet Ercan, Meteoroloji Bölge Müdürü Orhan Yıldız, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim Yıldırım, İl Emniyet Müdürü Yahya Bal, Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Tamer Acartürk, Kültür Turizm İl Müdürü Abdullah Kılıç, Çevre Orman İl Müdürü Tayfun Büyükküpcü ve kurulun diğer üyeleri katıldı.

Toplantı sonrasında alınan kararla ilgili olarak Vali Yardımcısı İzzet Ercan, açıklamada bulundu. Kuyunun kapatılmasına dair karar çıktığını belirten Ercan, şunları söyledi:

“İlimiz Yakaören Köyünde 2008 yılında sondaj termal su arama amacıyla açılan kuyudan bilindiği üzere gaz çıkmıştır. İnsan sağlığı, halk sağlığı, canlı sağlığı ve çevre sağlığı bakımından tehlike arz eden bu gaz çıkışıyla ilgili olarak 3 Şubat 2010 tarihinde yapılan MÇK toplantısında bu konuda bir komisyon kurulmuş ve bu komisyon raporuna göre Yakaörendeki kuyu gaz çıkışına uygun bir kuyu değildir. Bu nedenle mevcut haliyle işletilmesi tehlikelere yol açacaktır. Kuyu insan sağlığı bakımından ve çevre sağlığına zarar vermeyecek şekilde kapatılacaktır. Eğer burayı işletecek herhangi bir talipli firma varsa İl özel İdaresi uygun görmesi halinde Belediye bu firmaya işletme hakkını devredebilecektir” dedi.

TARTIŞMALI KUYU KAPATILACAK
TARTIŞMALI KUYU KAPATILACAK
İHA
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2010 Çarşamba 09:54:05
Güncelleme :17 Şubat 2010 Çarşamba 09:57:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?