30
Nisan
2024
Salı
ISPARTA

Teknokent’ten girişimcilere özel destek

TEKNOKENT’TEN GİRİŞİMCİLERE ÖZEL DESTEK

Göller Bölgesi Teknokenti 28. Yönetim Kurulu, Isparta Ticaret Sanayi Odası’nda gerçekleştirdiği toplantıda teknokent binası ve kuluçka merkezinin inşaatı, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nce Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nin oluşturulması ve sermaye artırımları konuları ele alındı.

Toplantıya Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rektörü ve Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gökay Yıldız, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili ve Teknokent Başkan Yardımcısı Şükrü Başdeğirmen, Ticaret Borsası Başkanı ve Teknokent Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Adar, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili ve Teknokent Yönetim Kurulu Üyesi Ali Gür Teknokent Koordinatörü Doç. Dr. Serdal Terzi ve öğretim üyeleri hazır bulundu. Toplantıda teknokent binası ve kuluçka merkezinin inşaatı, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nce Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nin oluşturulması, sermaye artırımları konularında bilgilendirmeler yapıldı.

SDÜ Rektörü Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar, Göller Bölgesi Teknokenti’nin çalışmalarının artırılması daha fazla girişimciye ulaşılması konusunda çalışmaların hızlandırılacağını söyledi. Isparta ve Burdur’un ortaklaşa birçok projeye imza atabileceğini belirten Prof. Dr. Baydar. bu birlikteliğin sonuçlarının olumlu olacağını söyledi.

Göller Bölgesi Teknokenti Koordinatörü Doç. Dr. Serdal Terzi ise toplantının gündemiyle ilgili bilgiler vererek, Ticaret Borsası bünyesinde Genç Girişimciler Kurulu’nun başlattığı ‘Ben Buldum Proje Yarışması’nda ilk 3 e giren girişimciye 1 yıl ücretsiz yer tahsisi yapılması önerisinde bulundu. Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Rektör Prof. Dr. Baydar’ın konuyu yönetim kuruluna sunması ile yer tahsisi yapılması kararını alındı.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Mart 2010 Salı 15:12:03
Güncelleme :3 Mart 2010 Çarşamba 11:35:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?