30
Nisan
2024
Salı
ISPARTA

Tren seferleri yeniden başlıyor

TREN SEFERLERİ YENİDEN BAŞLIYOR

Afyonkarahisar TCDD 7. Bölge Müdürlüğü Taşınmaz Mallar Müdürü Hasan Kenar, Sandıklı-Denizli Demiryolu’nda yapılacak iyileştirme çalışmalarının ardında Isparta’da seferden kaldırılan Göller Ekspresi ve Pamukkale Ekspresi’nin tekrar sefere konulacağını aktardı.

Denizli-Sandıklı arasındaki tren yolunun yenileme çalışmaları bitirildikten sonra yeniden tren seferlerine başlanacağını belirten Afyonkarahisar TCDD 7. Bölge Müdürlüğü Taşınmaz Mallar Müdürü Hasan Kenar, “Denizli-Sandıklı arasındaki tren yolu, Sandıklı-Karakuyu-Dazkırı arası ve Dazkırı-Goncalı-Denizli arası olmak üzere iki etap halinde TCDD Genel Müdürlüğü tarafından 06.07/05/2010 tarihinde yol yenileme yapım işi ihale edilecek. 25 kilometrelik hızla yolcu ve yük taşımacılığı uygun olmadığından, daha kaliteli, daha konforlu ve daha hızlı hizmet verebilmek amacıyla seferden kaldırılan Pamukkale ve Göller Ekspresi tren seferleri, yol yenileme çalışmaları tamamlandıktan sonra Genel Müdürlüğümüz tarafından seferlerin yeniden başlatılması düşünülmektedir” dedi.

İhalenin iki bölüm halinde verileceğini belirten Kenar, şunları söyledi:

“İhaleler uluslararası ya da yerli şeklinde de olabilir. Yapılacak olan iş, yüksek mühendislik ve nitelikli işçilik isteyen, fiziki ve teknik bakımından uzun süreç isteyen bir iştir. O bakımdan biraz daha zamana ihtiyacımız var. Isparta hattında 13 kilometrelik yolumuz kaldı. Hem Isparta hem de Denizli hatlarını bitirir bitirmez seferlerimiz yeniden başlayacak. Yani Genel Müdürlüğümüz Isparta-İzmir arasındaki Göller Ekspresi ve Denizli-Haydarpaşa arasındaki Pamukkale Ekspresini tekrar seferlere koymayı düşünmektedir.”

TREN SEFERLERİ YENİDEN BAŞLIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 17 Mart 2010 Çarşamba 13:58:05
Güncelleme :17 Mart 2010 Çarşamba 14:02:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?