18
Mayıs
2024
Cumartesi
GELENDOST - ISPARTA

Bakan Mumcu Gelendost'ta

Kültür ve Turizm Bakanı Erkan Mumcu, öncelikli hedeflerinin turizm eğitimi olduğunu belirterek, "2005 yılı sloganımız eğitim" dedi. Bakan Mumcu, incelemeler de bulunmak ve temel atma törenlerine katılmak için hafta sonu Isparta’ya geldi. Gelendost ilçesi’ni ziyaret eden Bakan Mumcu, daha sonra Kerkük İlköğretim Okulu’nun temelini atmak üzere Şarkikaraağaç ilçesi’ne hareket etti.

Temel atma töreni öncesi kısa bir konuşma yapan Bakan Mumcu, tüm velilere seslendi ve okula sahip çıkmalarını istedi. Temel atma töreni sonrası Şarkikaraağaç Kızıldağ mevkiinde yapımı devam eden, turizm eğitimi ve otel hizmeti verecek olan TUREM inşaatında incelemede bulunan Bakan Mumcu, inceleme sonrası basın mensuplarının turizme yönelik sorularını cevapladı.

2005 yılı turizminde öncelikli hizmetlerinin turizm eğitimi olduğunun altını çizen Bakan Mumcu, TUREM’in buna bir örnek olduğunu söyledi. Bu gibi hizmetleri Türkiye’nin dört bir yanında gerçekleştireceklerini kaydeden Mumcu, "2005 yılında önde gelen hizmetlerimizden biri turizm eğitimi olacak. Büyümeyi önümüzdeki yıllarda da sürdüreceğiz. Bunun 10 -20 yıl sürdürülebilir perspektifte olabilmesi için eğitime katkı sağlamak gerekiyor. İnsan kaynaklarına, fiziki kaynaklardan daha çok yatırım yapmak zorundayız. Bunun bir örneğini TUREM oluşturuyor. Bunun gibi hizmetleri Türkiye’nin dört bir yanına yapacağız. Daha çok özel sektör ile yapıcağız. Özel sektörün olmadığı yerlerde devlet olarak, bakanlık olarak yapacağız. 2005 yılı sloganı eğitim. Sürdürülebilir eğitim" diye konuştu.

Bakan Mumcu, 2005 yılında 20 milyon turiste ulaşma amacında olduklarını belirtti. Bakan Mumcu, "2005 yılında büyümeyi sürdürmeyi bekliyoruz. Amaç 20 milyon turiste ulaşmaktır. Ulaşacağımıza da inanıyoruz. Ondan sonraki yıllar için Allah Kerim. Çalışıyoruz" dedi.
Bakan Mumcu, daha sonra memleketi Yalvaç ilçesi’ne gitti. 10 Kasım 2003 tarihinde temelini attığı Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu’nun bugün açılışını gerçekleştiren Bakan Mumcu, velilerden okula sahip çıkmalarını istedi. Bu sahip çıkmanın öğrenciler kadar velilere de faydası olacağını kaydeden Mumcu, "Buradan umarım birçok bakan, öğretmen, doktor ve daha nice güzel insanlar yetişir. İnsanın hayatında bir ana kucağı, bir baba ocağı ve bir de okul ocağı önemli yer tutar. Bilgi her zaman paranın, şöhretin önünde olmuştur. Hayatımızın merkezinde bilgi var. Bu bilgi merkezi içinde okul olmak zorunda. Temelini attığım okulun açılışı yine bana nasip oldu. Tüm öğrencilerimize ve Yalvaç’a hayırlı olsun" şeklinde konuştu.
Bakan Mumcu daha sonra, Yalvaç İlçesi’nde bulunan tarihi ve onarımı yapılan eski evleri inceledi. Mumcu, yardıma muhtaç vatandaşlar için kurulan çadırda orucunu açtı ve vatandaşlarla sohbet etti. Bugün Yalvaç İlçesi’nde konaklayacak olan Bakan Mumcu, yarın sabah Ankara’ya hareket edecek.

ısparta
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2004 Pazartesi 10:54:57
Güncelleme :7 Mart 2006 Salı 11:52:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?