18
Mayıs
2024
Cumartesi
GELENDOST - ISPARTA

Evlenme vaadiyle iki kez dolandırıldı

Isparta'da Mevlüt Taşaltın adlı şahıs, 1 yıl içinde evlendirilmek vaadiyle 2 kez dolandırıldı.


Isparta'nın Gelendost İlçesi'ne bağlı Keçili Köyü'nde oturan Mevlüt Taşaltın (37), yaklaşık 2 yıl önce 2 çocuk sahibi olduğu eşinden boşandı. Taşaltın, karısından ayrıldıktan sonra 2 kez evlenme vaadiyle kandırıldı. İlkinde yol parası adı altında kendisinden 2 milyar lira talep edildiğini anlatan Taşaltın, "Beni 'Aydın'da birisi var' diye oraya götürdüler. Sonra da benden 2 milyar lira yol masrafı istediler. Daha sonra parayı alarak kayıplara karıştılar. Bir daha haber alamadım" dedi.


Son evlenme girişiminin ise kendisine 3 milyara mal olduğunu ifade eden Taşaltın, "Selim Dinç ve eşi Sebahat Dinç beni arayarak, Afyon'da ikamet eden Bilgen Arı isimli bir kadın olduğunu ve 3 milyar lira başlık parası verilmesi gerektiğini söylediler. Parayı verdim. Evlilik işlemleri sürerken kadının ağabeyi olduğunu öne süren Eshabil Arı ile yengesi Ceylan Arı geldi ve 'hemen döneceğiz' deyip Bilgen Arı'yı da alarak çıktılar. Bir daha dönmediler" diye konuştu.
Yaşadıklarından sonra depresyona girdiğini ve bir daha evlenmeyi düşünmediğini kaydeden Taşaltın, sözlerini şöyle tamamladı:


"Ne evlenecek param ne de isteğim kaldı. Umarım söz konusu şahıslar gereken cezayı alır ve benim gibi, başkalarının da parasını çalmadan yakalanırlar."

ESİN ŞAHİN - ISPARTA (İHA)
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2003 Perşembe 01:27:07
Güncelleme :26 Ekim 2004 Salı 14:06:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?