18
Mayıs
2024
Cumartesi
YALVAÇ - ISPARTA

Arıtma tesisi tamamlanıyor

Yalvaç ve Eğirdir Gölü için büyük önem taşıyan Arıtma Tesisi'nin kanalizasyon bağlantısı da sağlanıyor.

İnşaatı bir süre önce tamamlanan tesisin faaliyete geçmesi için şehir kanalizasyon hattının arıtma tesisine bağlanması beklenmekteydi. Şehir kanalizasyon şebekesini arıtma tesisine bağlayacak kolektör hattının yapımı işi geçtiğimiz günlerde ihaleye çıkarıldı.

Hattın yapımı, ihaleye katılan firmalar arasından, toplam 683.615 YTL ile en uygun fiyatı veren Kasmet İnşaat San. Tic. Ltd. Şti. tarafından üstlenildi.

Toplam uzunluğu 4291 metre olan hattın döşenmesine, geçtiğimiz Mart ayında, Eymür mevkiinden başlandı. 1 adet ekskavatör (paletli kazıyıcı-yükleyici), 1 adet lastik tekerlekli kazıyıcı-yükleyici, bir adet kaynak makinesi, 1 adet sıkıştırıcı, 1 adet kamyon, 1 adet kamyonet, 3 adet minibüs ve 7 kişilik bir ekiple çalışmaya başlayan yüklenici firma, bugüne kadar yaptığı çalışmayla, hattın yüzde 35’lik kısmını tamamladı.

Şehir kanalizasyon şebekesini arıtma tesisine bağlayacak hattın tamamlanma tarihi ise ihale şartnamesinde, en geç 16 Temmuz 2005 olarak belirtildi.

Hattın tamamlanmasıyla çalışmaya başlayacak arıtma tesisi, Eğirdir Gölü’nün temiz kalması adına, içinde ve çevresinde yaşayan canlılar için hayati önem taşıyor. Çevre sağlığı açısından öneminin yanı sıra Yalvaç’ta oluşmaya başlayan Küçük Deri Organize Sanayi, Organize Sanayi Bölgesi, yapımına kısa süre içinde başlanacak olan tüm bölgeye hitap edecek büyüklükte modern mezbaha tesisi ve halen faaliyetlerini sürdüren tabakhaneler için de büyük önem taşıyor.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2005 Çarşamba 13:13:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?