30
Mayıs
2024
Perşembe
YALVAÇ - ISPARTA

Birikmiş su faturası için

Isparta'nın Yalvaç ilçesinde yaşayan Aysel Çürükçü, birikmiş su faturasını ödeyebilmek için dilencilik yapıyor.

6 Ağustos 2007


Yalvaç ilçesinde, 2002 yılından bu yana ödenmeyen 8 milyonluk su faturasına 4 bin 674 YTL'lik cezalı ödeme geldi. Maddi geliri olmadığı için borcunu ödeyemeyen 59 yaşındaki Aysel Çürükçü, 4 bin 674 YTL'lik borcunu ödemek için Devlethan Camii çevresinde dilencilik yapıyor. Borcunu ödemek için çareyi dilencilik yapmakta bulan Aysel Çürükcü, dilenirken zabıta ekiplerine yakalanınca 58 YTL'lik bir ceza daha aldı. Ceza üstüne ceza alan Çürükçü, "Bu cezaların sorumlusu ben değilim. Ne olur bana yardım edin" diyerek yetkililerden yardım istedi.

2002 yılında evine gelen faturanın cezasının bu kadar artmasında bir suçu olmadığını anlatan Çürükçü, şöyle konuştu: "2002 yılında bana 8 milyonluk su faturası geldi. Dönemin belediye başkanı, biz senin su saatini sıfırladık. Belediyeye borcun yok dedi. Görevlilerde saati söktü. Bu günden sonra bana fatura gelmedi. Aradan 6 yıl geçti ve bana bir gün su faturasının cezası geldi. Toplam 4 bin 674 YTL'lik fatura. Ben bu kadar faturayı nasıl ödeyeyim. Elim ayağım tutmuyor. Elimde avucumda olan paramı birleştirdim. Kefen için ayırdığım altınları bozdurdum ancak 100 YTL yaptı."


Yalnız yaşadığını anlatan Çürükçü, sözlerini şöyle tamamladı: "Bu yaştan sonra nerede çalışayım nasıl para bulayım. Az bir para olsa borç bulur yine öderim. Borcumu ödemeyince sürekli faiz işliyor. Sonunda çareyi dilenmekte buldum. Bu borç beni bunalıma soktu. Artık ne yapacağımı bilmiyorum."

iha
Yayın Tarihi : 13 Mart 2008 Perşembe 17:20:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?