19
Mayıs
2024
Pazar
YALVAÇ - ISPARTA

Feryatlar yürek yaktı

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde bölücü terör örgütünün saldırısında şehit düşen Jandarma Er Süleyman Kalkan'ın cenazesi, memleketi Isparta'nın Yalvaç ilçesi Sücüllü beldesinde toprağa verildi.

Şehit Süleyman Kalkan için belde meydanında düzenlenen törene, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu. Isparta AK Parti Milletvekilleri Recep Özel, Süreyya Sadi Bilgiç, CHP Milletvekili Ali Haydar Öner, Isparta Valisi Memduh Oğuz, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Necati Tekin, İl Jandarma Komutanı Albay Ömer Uyan, askeri erkan, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, yerel yöneticiler ile Yalvaç ve belde halkı katıldı.

Yalvaç ilçesinden cenaze törenine yaklaşık 10 kilometre mesafeyi yürüyerek gelen yüzlerce MYO öğrencisi, teröre lanet okudu. Binlerce kişinin doldurduğu meydanda Türk bayrakları açıldı. Şehit Kalkan ve tüm şehitler için Kur'an-ı Kerim okundu, dualar edildi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ve Genelkurmay Başkanlığı tarafından törene siyah çelenk gönderildi.

Süleyman Demirel Havalimanı'na uçakla getirilen şehidin cenazesi ailesi tarafından alınarak tören alanına getirildi. Şehidin anneannesi Saniye Kalkan ile kardeşleri Burcu ve Ayşe güçlükle ayakta durabildi, Sağlık görevlilerinin kolunda gözyaşları içinde tören alanına gelen anne Şerife Kalkan, oğluna son kez sarıldı. Şehidin, kardeşleri ve akrabalarının feryadı da yürekleri dağladı.

Törende konuşma yapan Vali Memduh Oğuz, TSK'nın 5 bölgede 22 taburla havadan destekli kara harekatının başladığını belirterek, "Askerlerimizin şehit Süleyman Kalkan'ın intikamını almasını bekliyoruz" ifadesi üzerine törene katılan binlerce kişi bu temenniye ortak oldu. Vali Oğuz, "Şehidin ailesinin alnından öpüyorum" diyerek sözlerini noktaladı. Cenaze namazını Isparta Müftüsü Emin Avcı kıldırdı. Kılınan cenaze namazının ardından şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu top arabasına konuldu. Ardından şehidin tabutu omuzlarda taşınarak tekbir sesleri arasında belde mezarlığında toprağa verildi.

Çobanlık yapan ve bekar olan Süleyman Kalkan'ın babasını üç yıl önce kaybettiği öğrenildi, terhisine dört ay kala şehit düşen Kalkan, İlknur (18), Ayşe, (15) Burcu (12) ve Murat (10) kardeşlerin en büyüğüydü

 

...
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2011 Cuma 19:30:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?