22
Mayıs
2024
Çarşamba
YALVAÇ - ISPARTA

İl Encümenleri Yalvaç'ta toplandı

Isparta İl Encümeni toplantısı ilk kez Yalvaç'ta düzenlendi. Isparta Valisi İsa Parlak, İl Daimi Encümeni olağan toplantısını yapmak, Yalvaç Belediyesi ve Kaymakamlığı tarafından sürdürülen çalışmaları yerinde görmek üzere, İl Encümen üyeleri ve Isparta Daire Müdürleri ile birlikte Yalvaç’a geldi.

İlk olarak Kaymakamlık önünde karşılanan Vali ve encümen üyeleri, yürüyerek Yalvaç Belediyesi’ne geçti. Burada Belediyede Başkan Yalçın Bulgurcu tarafından yatırımlar konusunda kısa bir bilgi verilmesinin ardından, üst kattaki yemekhanede, Yalvaç Belediyesi tarafından hazırlanan, Yalvaç’ın geleneksel yemekleri arasında bulunan Keşkek ve güllaçtan oluşan öğle yemeği yenildi.

Öğle yemeğinden sonra Vali İsa Parlak ve beraberindekiler Yalvaç Müzesi’ni ziyaret etti ve müzede yapılan tadilat çalışmalarını yerinde gördü. Ardından Görgü Cami Mahallesi’ndeki İl Özel İdaresi tarafından satın alınarak restorasyonuna başlanan eski Yalvaç evine geçildi.

Burada da restorasyon çalışmaları hakkında bilgi alan Vali, sırasıyla Zafer Mahallesi’nde yapımı devam eden 32 derslikli okul inşaatını ve Sarıoğlu Tekstil işletmensini ziyaret ederek bilgi aldı. Son olarak Yalvaç Devlet Hastanesi’nde incelemelerde bulunan Vali, Yalvaç Kaymakamlığında İl Encümeni olağan toplantısını gerçekleştirmesinin ardından ilçemizden ayrıldı.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2005 Çarşamba 12:59:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?